Benedikte Kiær ny minister for almene boliger

Efter regeringsrokaden har almene boliger fået ny minister. Socialminister Benedikte Kiær afløser indenrigs- og socialminister Karen Ellemann, som bliver ny miljøminister og minister for nordiske anliggender. Ny Indenrigs- og sundhedsminister er Bertel Haarder.
Den nye minister for almene boliger, Benedikte Kiær, har ikke tidligere markeret sig i spørgsmål om almene boliger, men har både klima, kriminalitetsforebyggelse, sundhed og trafik blandt sine mærkesager, fremgår det af hendes hjemmeside, der dog ikke er blevet opdateret siden hun var regionspolitiker for region hovedstaden frem til i mandags.

Elbiler og lettere skift til tog

“Jeg vil have en grøn og bæredygtig bilpark. Vi skal væk fra diesel og benzin og i stedet bruge bæredygtige biobrændsler til både biler, lastbiler og toge. Vi skal også fremme elbilerne, når de er klar. Og tiden skal ikke spildes i bilkøer eller forsinkede toge. Det betyder, at vi både skal satse på et effektivt vejnet og en effektiv kollektiv trafik.
[…] Og jeg vil have flere knudepunkter, hvor man kan skifte fra bil til tog, bus eller metro. Det skal være langt lettere at kombinere privatbilisme med kollektiv transport. Ved disse transportknudepunkter skal der være gratis parkering på overvågede ”parker og rejs”-anlæg, så ens bil står trygt og godt indtil man skal bruge den igen for at køre det sidste stykke hjem,” skriver hun bl.a. på sin hjemmeside.

14-årige skal kunne dømmes

“Som konservativ står jeg for et trygt Danmark uden terror, uden meningsløs vold i gaderne og med en stram retspolitik, hvor voldsmænd straffes konsekvent og hårdt.
[…] Begår man kriminalitet som ung, er risikoen for, at man fortsætter den kriminelle løbebane som voksen betydelig. Vi skal derfor styrke den kriminalpræventive og forebyggende indsats.
[…] Nedsættelse af den kriminelle lavalder til 14 år har fået stor fokus – bl.a. er Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti straks på banen med skræmmekampagne i stedet for først læse regeringen udspil og se sig omkring i EU. I England er den kriminelle lavalder 10 år, i Holland er den 12 – og i langt de fleste EU-lande er den kriminelle lavalder 14 år. Så 14 år er ikke en tilfældig alder,” skriver Benedikte Kiær

Lettere adgang til natur

“De danske naturområder skal hænge bedre sammen. Det skal bl.a. opnås gennem flere korridorer mellem forskellige naturområder. Det skaber bedre betingelser for flora og fauna, og er dermed til gavn for biodiversiteten. Og så skal der være let adgang til naturen ligesom der skal være grønne områder, tæt ved og i byerne,” ønsker Benedikte Kiær bl.a. på miljøområdet.

Læs mere:

Hjemmeside for Benedikte Kiær: http://www.c-benedikte.dk
Klima, miljø og energi
Trafik
Trygt samfund

Benedikte Kier hos danske Wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Benedikte_Ki%C3%A6r

Hjemmeside for Danmarks Radios nyheder: http://www.dr.dk/Nyheder
Regionspolitiker bliver socialminister

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • ministerudnævnelse
    Benedikte Kiær ny minister for almene boliger
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data