Børneby Ellekær bliver en realitet

500 børn glæder sig, visionerne er på plads og entreprenørerne står parat til at skabe Børneby Ellekær i det vestlige Aarhus. Børnebyen på Jernaldervej er en længe ventet investering i bedre dagtilbud, skole og fritidstilbud for lokalområdets børn og unge.

I alt investeres 22,6 millioner kroner i at opføre en ny daginstitutionsbygning i tæt tilknytning til Ellekærskolen, et nyt pædagogisk center i det nuværende skolebibliotek og et nyt fritidscenter for områdets unge.

”Jeg glæder mig til, at vi kan komme i gang med byggeriet. Børneby Ellekær skaber bedre sammenhæng mellem dagtilbud, skole og fritidstilbud til gavn for børn, unge og familier. Børnebyen vil bidrage til bedre sprog, gensidig forståelse og være et attraktivt lokalt tilbud,” siger Jacob Bundsgaard Johansen, rådmand for Børn og Unge.

Jacob Bundsgaard Johansen tog sammen med et af børnene fra Idrætsbørnehaven Bispehaven første spadestik til Børneby Ellekær i denne uge.

Ellekærskolen. Arkivfoto: Ulrik Ricco Hansen

Ellekærskolen. Arkivfoto: Ulrik Ricco Hansen

Visionen for Børneby Ellekær er at skabe fysiske oplevelser og et pædagogisk læringsmiljø, som i højere grad end i dag understøtter læring, sproglig indlæring og motorisk udvikling. Det er målet, at Børneby
Ellekær bliver et stærkt børnekulturelt centrum for børn og unge fra 0 til 18 år.

”Børneby Ellekær skaber ikke alene et stærkt børnemiljø, men også et bedre fritids- og ungdomsmiljø for alle unge i området. Alt sammen for at give børn og unge de bedst mulige forudsætninger for at klare
sig godt gennem skole og uddannelse, så de kan få det liv, de drømmer om,” siger Jacob Bundsgaard Johansen i en pressemeddelelse sendt til blog@skraeppebladet.dk

Blogartiklen er oprettet: 26. feb 2011


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt