Knive og køller undgås ved mægling

Mægling i konflikter er en højt prioriteret indsats i Socialforvaltningens HotSpotcenter, der står for bydækkende indsats i udsatte boligområder.

HotSpotcentret samarbejder med Østjyllands Politi samt Børn og Unge Aarhus Kommune om kurser i konfliktmægling og konflikthåndtering, oplyser Aarhus Kommunes Social- og Beskæftigelsesforvaltning i en pressemeddelelse til blog@skraeppebladet.dk og henviser til heldig udgang på et masseslagsmål ved Bazar Vest i efteråret:

Mægling kan forebygge større masseslagsmål og langvarige konflikter, der kan udvikle sig voldeligt. Det viser flere eksempler, hvor en mægler fra HotSpot har skabt fred, før en bitter strid endte med knive og køller i luften. Et eksempel er fra efteråret 2010, hvor politiet måtte rykke ud til en voldsom udendørs slåskamp i et boligområde i Aarhus.

En stor skare tilskuere overværede, at en halv snes mennesker fra to familier var oppe at slås og truede hinanden. Flere kom på skadestuen og begge parter meldte modparten til politiet. HotSpot blev af politiet bedt om at mægle i striden, hvorefter afdelingsleder Simon El-Zeinab kontaktede familierne og mødtes med dem. Han fik de to parter til at holde sig fra hinanden, og siden har der ikke været problemer mellem de to familier.

HotSpotcentret er samarbejdspartner med Østjyllands Politi og Børn og Unge om kurser i konfliktmægling for kommunale medarbejdere, kurserne blev omtalt i Østjyllands Radio 30. maj. Mange af HotSpots medarbejdere deltager i kurserne, og centret har lige ansat en fuldtidsmægler for at styrke denne indsats. ”Det er vigtigt med konfliktmægling for at undgå både familiekonflikter og konflikter i boligområder. Derfor får vi i Socialfor-valtningen uddannet 28 mæglere, som kan medvirke til løsning af konflikter,” siger HotSpots centerchef Bent Nielsen.

Kontakt:
Simon El-Zeinab, afdelingsleder HotSpotcentret: Tlf 29 20 36 43
Bent Nielsen, centerchef for HotSpotcentret: Tlf 29 20 36 65

Blogartiklen er oprettet: 30. maj 2011. Opdateret 31. maj 2011 kl. 08:25


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt