Knive og køller undgås ved mægling

Mægling i konflikter er en højt prioriteret indsats i Socialforvaltningens HotSpotcenter, der står for bydækkende indsats i udsatte boligområder.

HotSpotcentret samarbejder med Østjyllands Politi samt Børn og Unge Aarhus Kommune om kurser i konfliktmægling og konflikthåndtering, oplyser Aarhus Kommunes Social- og Beskæftigelsesforvaltning i en pressemeddelelse til blog[AT]skraeppebladet[DOT]dk og henviser til heldig udgang på et masseslagsmål ved Bazar Vest i efteråret:

Mægling kan forebygge større masseslagsmål og langvarige konflikter, der kan udvikle sig voldeligt. Det viser flere eksempler, hvor en mægler fra HotSpot har skabt fred, før en bitter strid endte med knive og køller i luften. Et eksempel er fra efteråret 2010, hvor politiet måtte rykke ud til en voldsom udendørs slåskamp i et boligområde i Aarhus.

En stor skare tilskuere overværede, at en halv snes mennesker fra to familier var oppe at slås og truede hinanden. Flere kom på skadestuen og begge parter meldte modparten til politiet. HotSpot blev af politiet bedt om at mægle i striden, hvorefter afdelingsleder Simon El-Zeinab kontaktede familierne og mødtes med dem. Han fik de to parter til at holde sig fra hinanden, og siden har der ikke været problemer mellem de to familier.

HotSpotcentret er samarbejdspartner med Østjyllands Politi og Børn og Unge om kurser i konfliktmægling for kommunale medarbejdere, kurserne blev omtalt i Østjyllands Radio 30. maj. Mange af HotSpots medarbejdere deltager i kurserne, og centret har lige ansat en fuldtidsmægler for at styrke denne indsats. ”Det er vigtigt med konfliktmægling for at undgå både familiekonflikter og konflikter i boligområder. Derfor får vi i Socialfor-valtningen uddannet 28 mæglere, som kan medvirke til løsning af konflikter,” siger HotSpots centerchef Bent Nielsen.

Kontakt:
Simon El-Zeinab, afdelingsleder HotSpotcentret: Tlf 29 20 36 43
Bent Nielsen, centerchef for HotSpotcentret: Tlf 29 20 36 65

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data