Trygheden forbedres i Gellerup

Unge i Gellerup skal i nærkontakt med brandmænd og politifolk, der ikke har lyst til at blive mødt med stenkast i det vestlige Århus.

”Ud af Gellerup” hedder Unge4Unges nye projekt, som Aarhus Kommune netop har givet 80.000 kroner til, fra særlige midler til integrationsformål. Projektet skal forbedre trygheden i Gellerup. Formålet er at ændre de unges værdier, normer og adfærd, og det handler om at komme ud i det omliggende samfund, herunder at få nærkontakt til brand- og politifolk, fortæller Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også at en gruppe af Gellerups unge for nyligt morede sig sammen med lokale politibetjente ved en omgang laserskydning med efterfølgende spisning.

”Alle var glade, og når man er sammen om gode oplevelser, lærer man hinanden at kende. Så smider man ikke sten efter hinanden” siger Wamid Hassan, der er koordinator for Unge4Unge, der er en del af HotSpotcentret under Socialforvaltningen.

Den slags arrangementer med politiet og med brandvæsenet bliver en del af projektet. Det er en opfølgning på borgermødet ”Tryg i Gellerup”, som blev holdt i januar af Aarhus Kommune og Østjyllands Politi. Projektet har også fokus på arbejde og uddannelse, bl.a. med besøg på landet, hvor unge kan afprøve landmandslivet i praksis.

”Alle var glade, og når man er sammen om gode oplevelser, lærer man hinanden at kende. Så smider man ikke sten efter hinanden” siger Wamid Hassan.

Den slags arrangementer med politiet og med brandvæsenet bliver en del af projektet. Det er en opfølgning på borgermødet ”Tryg i Gellerup”, som blev holdt i januar af Aarhus Kommune og Østjyllands Politi. Projektet har også fokus på arbejde og uddannelse, bl.a. med besøg på landet, hvor unge kan afprøve landmandslivet i praksis. ”Mange af Gellerups unge kommer ikke særlig tit udenfor området. De er utrygge ved det fremmede. Derfor går de i grupper, når de er inde i byen,” siger Wamid Hassan.

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen, glæder sig over projektet.
”De unge i Gellerup skal opleve, at der også er plads til dem, hvis de selv åbner sig og lever op til gængse normer. Unge4Unge gør en stor indsats for at nedbryde barriererne mellem Gellerup og resten af byen, og det bidrager til vores mål om Aarhus som en by for alle,” siger socialrådmand Hans Halvorsen.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data