Løb for Livet i Gellerup i regn og slud

Aktivitetsarrangement i Hasle Bakker ramt af dårligt vejr

Lørdag den 18. juni var der lagt op til at, der skulle sved på panden i Hasle Bakker, hvor arrangementet ”Løb for Livet i Gellerup” blev afholdt. Men regnvåde tunge skyer og en kold vind holdt desværre de fleste århusianere hjemme under dynen.

Pulsen kom op, og humøret var i top, da zumbainstruktør Kathe Rasmussen fik fyret op under de fremmødte ved lørdagens aktivitetsdag i Hasle Bakker og Gellerup.

Zumba på asfalten – alle kan være med.

Mens tunge og truende skyer hang som en grå dyne over det grønne landskab, fik musikken og instruktørens smittende energi både børn og voksne til med lethed i lemmerne at kaste sig ud i sprælske kropsbevægelser. Der kom farve i kinderne, blodet rullede varmt og hurtigt, og man kom i tvivl om, hvorvidt det var sved eller regndråber, der piblede i panden hos de energiske zumbasteppere på asfalten ved foden af bakkerne på Lenesvej.

Hele to zumba-lektioner var der på programmet på aktivitetsdagen, som Lions i Brabrand stod bag i samarbejde med Hasle Bakker og Samvirket i Gellerup-Toveshøj.

Bueskydning – så skal der rammes plet.

Regnen kostede deltagere

Det regnfulde vejr lagde en dæmper på fremmødet både til ”Løb for livet” om formiddagen og ”Gelleraps” senere på dagen. I alt nåede de to arrangementer tilsammen op på små 600 deltagere. Til sammenligning havde Gelleraps alene sidste år deltagelse af 1000 unge rappere.

Regnen var også omdrejningspunkt i den velkomsttale og peptalk, som rådmand Marc Perera Cristensen holdt på aktivitetspladsen på Lenesvej.
Kulturrådmand Marc Perera Christensen åbnede officielt dagens program, der både bød holdkonkurrencer i løb og orienteringsløb og mulighed for at køre på mountainbike eller at gå en vandretur i bakkerne. Og der var også aktiviteter som rope skipping, zumba og bueskydning på aktivitetspladsen for enden af Lenesvej.

”Der er én faktor, som selv byrådet kæmper forgæves imod – nemlig vejret,” sagde rådmanden, som tilføjede, at det såmænd blot var en ekstra god anledning til at komme i gang med dagens aktiviteter, så der kunne komme varme i kroppen.

Bordene hos Café Perlen blev "frisket op" med regnvand.

Tak til frivillige

Marc Perera Christensen rettede desuden en stor tak til de foreninger og frivillige, som gør en indsats for at skabe liv i bakkerne.

Selv var han iklædt fornuftigt sportstøj, og han benyttede besøget til at få en lektion i bueskydning og viste gode takter for at ramme plet på skiven.
Bueskydningen var et af dagens store hit, men mange fik sig også en sightseeing i området på en 5 km tur til fods eller cykel, og adskillige grupper af områdets drenge fik prøvet kræfter med mountainbike i bakkerne under instruktion af kørere fra Aarhus 1900 MTB.

Gadekæmpere fra Lions Club hjælper også med aktiviteter for børn.

Test din sundhed gratis – eller få information om motion, kost, rygning og alkohol.

Efter strabadserne med den friske motion kunne man komme til hægterne i Cafe Perlen, som drives af frivillige i Gellerup, der servede kaffe og søde kager, og når de var spist kunne man passende få et sundhedstjek i det rullende sundhedseksperimentarium. Her kunne man også prøve et par skæve briller som meget klart kunne vise, hvor sløjt det står til med reflekser og dømmekraft ved indtagelse af alkohol.

Det varmer med en god kop te fra Café Perlens bod.

De friske århusianere, som trodsede verjrets rasen, havde dog en yderst aktiv og hyggelig formiddag, hvor de også kunne få taget en sundhedstest og høre nærmere om projektet Verdenshaverne i Gellerup, som er ved at spire frem for foden af Hasle Bakker.

Vandt en mountainbike

Formiddagen sluttede af med, at der blev trukket lod blandt de fremmødte om en flot mountainbikecykel og et løbetøjssæt til hele familien sponseret af City Vest.
Løb for Livet i Gellerup-arrangement var arrangeret af Lions Klub Aarhus-Brabrand i samarbejde med Den Integrerede Institution Hasle Bakker og Samvirket i Gellerup og Toveshøj og en række frivillige fra områdets foreninger.

En af de glade vindere, der fik træningstøj til hele familien.

Og trods det forholdsvis ringe fremmøde af aktive på selve dagen var alle arrangørerne enige om, at en sådan aktivitetsdag skal gentages i Hasle Bakker igen til næste år, fordi det er vigtigt, at flere århusianere skal ud og opleve det fantastisk skønne naturområde, som ligger lige uden for byens dørtrin.

Erfaringerne skal udnyttes

Selv om det våde vejr betød et lavere deltagerantal end forventet, får det får ikke Lions i Brabrand til at opgive ambitionerne om at gøre aktivitetsdagen til en fast tradition i bakkerne for familier og firmaer, fastslår Carsten Frost, præsident for Lions i Aarhus-Brabrand.

Hjælp, pavillonen er ved at blæse væk.

”Vi vil nu evaluere forløbet, og allerede efter sommerferien går vi i gang med planlægningen af næste års arrangement. Forud for dette års ”Løb for livet”, er der gået store forberedelser, og det arbejde vil vi bygge videre på. Indsatsen skal blandt andet rettes mod at finde et mere gunstigt tidspunkt, og at få datoen meldt så tidligt ud, at interesserede familier og arbejdspladser i god tid forinden får reserveret dagen i kalenderen,” siger Carsten Frost.

Lørdagens aktiviteter var støttet af sponsorbidrag fra bl.a. Nordea, Jysk og City Vest.

Læs mere:

Skræppebladet, juli 2011 (i produktion, udkommer omkring 1. juli).

Hjemmeside for DSI Hasle Bakker: http://haslebakker.dk

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Løb for Livet i Gellerup i regn og slud
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data