Somaliere i Aarhus: Stop hetzen mod Tovshøjskolen

Bevar Tovshøjskolen er budskabet i en pressemeddelelse fra www.aarhusomali.dk:

Skole-debat skal føres på et sagligt og fagligt grundlag. Det er vigtigt, fordi en velfungerende folkeskole er meget afgørende for vores børns fremtid i det danske samfund. Det er derfor meget beskæmmende at se den hetz-agtige debat, der udspiller sig om Tovshøjskolen, der foreslås nedlagt med det ene argument, at der nu ikke længere er etniske danske børn på skolen.

”I AarhuSomali er vi forfærdede over niveauet i denne debat. Tænk at man i fulde alvor kan foreslå en skole nedlagt med det ene argument, at børnene kommer fra en anden etnisk baggrund end dansk. Det er helt usagligt i forhold til skolens indsats og elevernes standpunkt. Og det er en helt usmagelig måde at diskutere på,” siger Abdirahman M. Iidle, talsmand for AarhuSomali.

Hvis Tovshøjskolen nedlægges, vil det skabe en hel masse problemer for forældre og børn i Gellerup-Toveshøj, hvor man ikke har lyst til endnu en gang at se sin distriktsskole lukket. Man skal huske på, at Gellerup-Toveshøj er Danmarks fattigste boligområde.

”Områdets særlige karakter betyder, at der er brug for en social indsats og en særlig indsats, også i forhold til undervisningen. Men Tovshøjskolen skal altså ikke lukkes, hvilket børn- og unge rådmand Bünyamin Simsek da heldigvis også har afvist. Tak for det Bünyamin. Vi håber du holder fast ved dit synspunkt,” siger Abdirahman M. Iidle.

De fleste af Tovshøjskolens børn er født i Danmark, og en lukning af skolen vil sende disse børn til andre skoler, nogle måske så langt væk, at de skal køres i bus, som kommunens øvrige bus-børn. Der er i forvejen stor frustration og beklagelse over ordningen med sprogscreening og bus-børn, så den skal da i hvert fald ikke udvides.

Bevar Tovshøjskolen!

På vegne af AarhuSomali:
Abdirahman M. Iidle og Abdirashiid Sheikh
Talsmænd
Tlf. 27 28 52 57 og Tlf. 24 86 16 90

Aarhus den 31. marts 2014

Blogartiklen er oprettet: 31. mar 2014


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt