Beskæftigelsesindsats i Gellerup modtager over 23 mio. kr. i støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond

Artiklen er skrevet med udgangspunkt i pressemeddelelse udsendt af Social- og Beskæftigelsesrådmand, Kristian Würtz.
Foto Elsebeth Frederiksen

Torsdag tikkede der en pressemeddelelse med positivt indhold ind på Skræppens mail. Der stod nemlig, at, Aarhus Kommunes projekt Opgang til Opgang har modtaget tilsagn om i alt 23.363.875 kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet løber over 4 år og har til formål at forbedre vilkårene for udsatte familier i Gellerup gennem en styrket beskæftigelsesindsats for udvalgte forældre og unge.

Udsatte familier skal i højere grad deltage i samfundet og være med til selv at opbygge et stærkere lokalområde. Det er udgangspunktet for projektet Opgang til Opgang, der er en del af Aarhus Kommunes plan for at komme kommunens parallelsamfund til livs.

Centralt i projektet er målet om, at de kommunale medarbejdere får tid og mulighed for at opbygge en tæt og tillidsfuld relation til familierne, som giver bedre muligheder for at sætte ind med sociale indsatser og konkrete planer for beskæftigelse, der passer til hver enkelt familie.

Familiernes generelle trivsel skal forbedres
Projektets fokus er at skabe stabil og varig tilknytning til arbejdsmarkedet for forældre samt at få flere unge i uddannelse og fritidsjob. Det skal være med til at forbedre familiernes generelle trivsel, sundhed og fremtidige muligheder, og i sidste ende løfte hele lokalområdet. Det forklarer Social- og Beskæftigelsesrådmand, Kristian Würtz (S):

”Vi ved, at beskæftigelse på rigtig mange måder kan være med til at løse op for problemer og skabe bedre forhold for mange af vores udsatte familier. Men det er jo også sådan, at forskellige sociale problemer i den enkelte familie ofte er med til at spænde ben for en vellykket beskæftigelsesindsats.

Og her tror vi på, at muligheden for at komme helt tæt på de her familier og kigge hele vejen rundt om deres situation kan være med til at gøre forskellen, både for den enkelte familie, og på en større skala også for området som helhed. 

Det kræver selvsagt ekstra meget tid og omhyggelighed og derfor også ekstra ressourcer. Men med den flotte opbakning fra Den A.P Møllerske Støttefond kan vi nu gennemføre projektet i fuld skala, og det er jeg både begejstret og taknemmelig for,” siger Kristian Würtz.

60 udsatte familier skal være med til at afprøve metoden
I alt 60 udsatte familier i Gellerup skal efter planen tilbydes at være med til at afprøve og dokumentere metoden. De mange penge skal blandt andet sikre, at Kommunen kan ansætte ti nye medarbejdere samt en teamleder, der i projektperioden skal være tilknyttet projektet.

Projektet vil til dagligt vare forankret i Aarhus Kommunes beskæftigelsesforvaltning og vil blive gennemført i et samarbejde med den boligsociale indsats i Gellerup (Brabrand Boligforening), Socialt Udviklingscenter SUS, Røde Kors, Center for Innovation i Aarhus (CFIA) samt Marianne Simonsen, Professor i Økonomi og Lars Skipper, Lektor i Økonomi fra Aarhus Universitet.

 

Blogartiklen er oprettet: 10. jan 2019. Opdateret 15. jan 2019 kl. 05:48


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | okt | nov | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt