Vi oplever Skovgårds­parken som et fredeligt sted

Der var samlet cirka 25 beboere i Skovgårdsparkens fælleslokale for at høre repræsentanter for lokalpolitiet og en SSP-medarbejder(Skole, Socialforvaltning og Politi) fra kommunen fortælle om kriminalitet og hvad beboerne kan gøre, når de er vidne til kriminalitet.

Henrik Hage og Christian Jensen fra lokalpolitiet startede med at fortælle, at selvom mange unge stimler sammen på gaden eller sidder i deres bil og snakker, betyder det ikke, at de gør noget ulovligt. Ofte hænger det sammen med, at de bor i små lejligheder med alt for meget larm og de derfor ikke bare kan invitere kammerater på besøg.

”Nogle gange kører vi hen på siden af deres bil og siger hej, ” griner Henrik Hage. Der blev spurgt ind til unge, der har hunde og her indrømmer Henrik Hage, at der er problemer med hundekampe, men også bare løsgående hunde, som kan genere beboerne. Politiet har taget hunde, der ikke var i snor, eller som ikke er chip-mærket. Dette er nemlig lovpligtigt. Nu er hundeejerne dog ved at lære at mærke deres hund, så de ikke risikere at miste den.

Henrik Hage forklarede, at lokalpolitiet lægger deres fokus andre steder end Skovgårdsparken.

Det er meget vigtigt at vidne

Det er et problem i specielt Gellerup og Toveshøj, at selvom der ofte er vidner til kriminalitet, så er der meget få, der vil stå frem, især når de risikerer, at skulle møde gerningsmanden i retten. Hvis de bor i samme område som gerningsmanden, er de bange for at blive truet eller få ødelagt deres bil.

”Men det er vigtigt at vidne,” understreger Henrik Hage og fortsætter: ” Hvis de kriminelle tror, at det kan betale sig at begå kriminalitet og tror de kan true folk til tavshed, så får de kriminelle magten og tror de kan slippe af sted med det.”

Christian Jensen forklarer, at de tit godt ved, hvem der har begået kriminalitet, men uden vidner kan de ikke bevise det. Et spørgsmål fra salen lød på om man aldrig kan anmelde anonymt.
” Jo, sagde Henrik Hage. Hvis du for eksempel ser at der foregår narkohandel, kan du fortælle det til politiet, som så kan politiet undersøge det. Men hvis du er vidne til at overfald og kan genkende personen, er du nødt til at vidne.

Videoovervågning

I Toveshøj er der videoovervågning og bare efter et år var der fald i hærværk for 800.000 kroner om året. Videoovervågning kan ikke bare fungere præventivt med hensyn til hærværk, men kan også benyttes til at finde gerningsmanden. Her behøver anmelder nemlig ikke at stå frem, hvis personen kan genkendes på videoen. Anmelderen skal vide nogenlunde, hvilket tidspunkt den kriminelle handling foregik og så kan politiet gå ind og se episoden på video. Politiet sidder ikke og kigger på videoer hele dagen, det har de slet ikke ressourcer til, understreger Henrik Hage og forklarer, at det heller ikke er lovligt.

Mange positive kræfter i området

Meget af debatten kom også til at handle om hvorvidt Skovgårdsparken er en ghetto.” Det er jo det vi ikke er!” sagde en beboer, som havde boet i område i en årrække. Hun var dog træt af, at hendes knallerter var blevet stjålet. Hele fire gange måtte hun melde til politiet, at der endnu engang var forsvundet en knallert fra hendes garage. Her var politiet selvfølgelig enig med hende om, at knallerttyveri skal stoppes, men påpegede også, at de normalt oplever, at Skovgårdsparken er et fredeligt sted. ” Der er mange positive kræfter i området, men der er selvfølgelig også problemer.

Den hårde kerne i området er stærk, men der er også mange mennesker, der passer sig selv, deres familie, deres arbejde og uddannelse og dem er der ikke problemer med, ” fortæller Christian Jensen.

Kom bare forbi hos politiet

Selvom politistationen i City Vest officielt kun har åbent mandag – fredag kl. 10.00-12.00
og torsdag tillige kl. 16.00-17.30, så er folk også velkomne til at komme forbi på andre tidspunkter. Det er ikke sådan, at de ikke åbner, hvis der kommer en borger, som har brug for at snakke med politiet på andre tidspunkter.

”Hvis du som borger oplever at problem, men ikke helt ved, hvordan kan løses, er du altid velkommen til at komme forbi, så vi kan drøfte, hvad vi gør,” siger Henrik Hage.

Inden det hele slutter får de fremmødte at vide, at politistationen i slutningen af marts flytter over i den nye kommunale bygning ”Blixens”.

En af de fremmødte til gerne lige vide, hvad forskellen på 112 og 114 er. Her fik han at vide, at 112 er for akutte tilfælde hos alarmcentralen. Det kan for eksempel være, hvis der foregår vold, sygdom eller trafikulykker.
114 er sager, der ikke haster.

Hvis du skal have fat i den lokale station i Aarhus Vest er nummeret 86 25 14 48.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data