BL fejrer sin 100-års fødselsdag på Aarhus Rådhus

Tekst og fotos Elsebeth Frederiksen

Fra fredag den 22. og en uge frem, er der mulighed for at se og læse historier om folk fra hele landet, der bor alment. Fotograf Lars Bech har rejst rundt til almene boligområder i hele landet og banket på hos mennesker, han ikke kender. Han har snakket med personerne og skrevet fortællingerne ned.

Det er blevet til udstillingen ’Hej nabo!’, som består af smukke portrætfotos og fortællinger.

Et udsnit af beboernes historier, som du også kan låne.

Grunden til det, er, at det i år er BL´s 100-års fødselsdag. Det bliver ikke kun fejrer med denne fotoudstilling men også med en festforestilling på det Kongelige Teater og Danmarks længste morgenbord.

Der er livlig diskussion om beboernes historier.

Udstillingen er lavet for at fejre mangfoldigheden i de almene boliger. “En boligform, der er helt unik for Danmark og som vi håber også findes om 100 år, ” forklarede formanden for BL´s kreds 5 Anders Rønnebro.

Formand for kreds 5 Anders Rønnebro kalder den almene boligform for helt unik.

Malurt i bægeret
Selvom BL fylder 100 år er alt ikke lutter lagkage. Det mener aktionsgruppen Almen Modstand, som i dagens anledning havde udsendt en pressemeddelelse.

Her ønsker de tillykke med de 100 år, men forklarer også, at de almene boliger er under angreb lige nu. “Regeringen og folketingsflertallets Ghetto-planer truer hele den almene boligsektors eksistens. Tak til BL for modstand mod disse planer, “skriver Almen Modstand.

Samtidig med, at de kritiserede ghettopakken, forklarede de også, hvad der var godt ved at bo alment. ” Den almene boligform er med sit beboerdemokrati internationalt enestående – i forlængelse af de bedste traditioner fra både andels- og arbejderbevægelsen. “De nævner også fællesskabet og det sociale ved at bo alment.

Vil du også have udstillingen på besøg?
Det er gratis at låne udstillingen, du skal kun betale transporten. Kontakt Jens Møller for flere detaljer: jlm@bl.dk

Blogartiklen er oprettet: 23. mar 2019. Opdateret 24. mar 2019 kl. 12:46


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt