Ny mønt på vej med Gellerup-motiv

Nationalbanken indfører ny møntserie hvor Brabrand Boligforenings bygninger er blandt motiverne

Nu kan du have Gellerup-mønten i lommen og bruge den til at betale med for 20 kr. Eller i 500-kr-modellen i massivt sølv hjemme i pengeskabet som gangbar mønt.
En ultimativ konfirmationsgave er på vej til alle i Gellerupparken og det vestlige Århus, når Nationalbanken fra april 2021 vælger Århusforstaden Gellerup som et af motiver til den nye tema-møntserie. Tidligere har bl.a. tårne og broer været valgt. Nu er turen kommet til byudvikling.

Gennembrydende motiv
Sandsynligvis kommer ”Den gyldne port” i Gellerup til at pryde bagsiden af den nye mønt, som også udgives i en eksklusiv samlerudgave. Blandt de konkurrerende motiver er bulldozer, der bryder blokke ned og to familier på hver sin side af Hejredalsvej.

”Hvis de havde ventet et år mere, ville det været endnu bedre,” udtaler formanden i Gellerupparken og forklarer: ”Så ville det passe perfekt med 50-års jubilæum for de tre store afdelinger i Brabrand Boligforening”.

Også medalje
Foreningsbestyrelsen i Brabrand Boligforening er så glad for Nationalbankens initiativ, at den i samarbejde med Den Kongelige Mønt også får udstedt en såkaldt medalje. Det er en mønt som ikke kan anvendes til betaling, men som har samme motiv.
Forsiden bliver Brabrand Boligforenings velkendte BB-logo sammen med årstal og den Kongelige mønts kendetegn, hjertet, som ses på alle mønter.

Bestil alllerede nu
Møntsamlere og alle andre interesserede kan forudbestille mønten enten i rulle med cirkulationsmønter (20 stk, 400 kr.) eller i samlersæt. Medaljer skal bestilles inden 1. april via hjemmesiden kgl-moent.dk/shop hvor det også er muligt at tegne abonnement på alle møntsæt.

Blogartiklen er oprettet: 01. apr 2019. Opdateret 04. apr 2019 kl. 07:37


Del eller print denne side:  

En kommentar til
“Ny mønt på vej med Gellerup-motiv”


  • 1

    webmaster skriver:

    Som den opmærksomme læser sikkert har bemærket er denne artikel fra 1. april nok lidt for utroværdig. Og ja. Det er en aprilsnar.

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt