I er ved at ødelægge området!

På byrådsmødet den 15. maj, oplæste Enhedslistens ordfører dette brev op, som er skrevet af Abdinasir Jama, som er formand for Gellerupparken.

Tekst Abdinasir Jama

Kære Byrådsmedlemmer

Som formand for Gellerupparken og medlem af organisationsbestyrelsen i Brabrand Boligforening vil jeg stærkt appellere til at finde en bedre løsning end at rive blokke ned i Gellerupparken og Toveshøj. Vi vil det samme, men har forskellige løsningsforslag. Vi kæmper alle for at udvikle beboerne i Gellerup og Toveshøj.

Vi er ikke i tvivl om, at ved at ødelægge området, hvor der er mange mennesker med en anden etnicitet end dansk, gavner det Socialdemokratiets, Venstres eller Dansk Folkepartis valgkamp. Du ændrer ikke etnicitet, lige meget, hvor du flytter hen i Danmark. Jeg synes, at det er racistisk at måle og skelne på etnicitet for dermed at lave skærpede regler og stramninger. Jeg har mødt beboere, som er kede af, at det er deres blok, det gør ud over. En sagde forleden dag ” nu skal min blok rives ned, de vil af med os.”
Skal beboerne virkelig føle sig som andenrangsborgere i Danmark, bare fordi de bor et sted, I ikke kan lide?

Det kan i ikke gøre noget ved at ghettopakken er blevet vedtaget, for det var der flertal for i folketinget, Selvom regeringens ghettoudspil er racistisk og diskriminerende, så er den mere fleksibel end vores byråds ghettoaftale, for I har fjernet muligheden for at inddrage afdelingsbestyrelserne, muligheden for at salg, bygge nyt eller omdanne boliger for at opnå lovkravet om 40% familieboliger. I har valgt ikke at benytte jer af yderligere fortætninger. I har ikke samarbejdet en millimeter.
Det er ikke rimeligt, at borgmesteren ikke ønsker at inddrage os til forhandlingerne og ej heller er det en god forhandlingsskik at tilbageholde informationer, skærpe arealet for at opnå flere nedrivninger eller trække forhandlingen i langdrag uden indhold indtil slutningen af april. Hvad siger byrådets samarbejdskodeks til det, som i har vedtaget? Hvad regner I så med at der kommer ud af det her, når borgmesteren har forhandlet på baggrund af et ulige magtforhold?

Vi vil det samme, vi vil udvikle området og skabe ressourcestærke beboere, men vores metoder er forskellige. Vi sigter efter at udvikle folk og styrke medborgerskabet i Aarhus. Den metode som i skal stemme om, udvikler ikke beboerne ved at isolere dem i nye omgivelser i Aarhus, uden de har indsatser som der er rig mulighed af i Gellerup. Hvis de flytter til et andet område, har de ikke mulighed for at benytte sig af de boligsociale indsatser, som beviseligt har hjulpet mange beboere i job og uddannelse.

Beboernes medborgerskab styrkes ikke ved at tvinge folk til at flytte fra deres bolig, fordi det skal rives ned. Vi har mange indsatser i Gellerup, som gavner beboerne, især kvinder, unge og børn. Der er en høj flytterate i Gellerup, fordi mange af vores beboere bliver stærke og gode nok til at komme ud i resten af samfundet.

Hvor ville rådmændene Rabih Azad-Ahmad og Bünyamin Simsek samt tre af byrådsmedlemmerne være, hvis Gellerupparken ikke var rugemaskine for livsduelige mennesker. De er jo opvokset i Gellerupparken, være venlig at lytte til jeres borgere i Gellerup.

De ønsker at gøre brug at de muligheder som det boligsociale helhedsplan har givet og giver med støtte til uddannelse, arbejde og kriminalpræventive indsatser.

Blogartiklen er oprettet: 16. maj 2019


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt