Kollegie­værelse på sommer­ferie ved Universitetet

Brabrand Boligforenings prøvebolig, en 1:1 kopi af et værelse i det nye Aarhus Kollegie på Karen Blixens Boulevard, er rejst på ferie fra sin vanlige plads på p-pladsen ved Gellerupbadet. Prøveboligen skal nemlig holde sommerferie på Studenterhus Aarhus’ gårdareal ved Stakbogladen

“Vores prøvebolig er lavet, for at kommende beboere og andre interessede kan få et fuldt ud realistisk indtryk af kollegieværelserne, inden de står færdige”, siger kommunikationsmedarbejder Mette Damgaard Sejthen fra boligforeningen.

Værelset er bygget i en container, som derefter er beklædt med tagpap og påført altan. Når man går ind i containeren, træder man ind i en “opgang”, hvor hovedøren til det 35 m2 store værelse befinder sig. Når man går videre derind, finder man et fuldt møbleret værelse med køkken, bad og indbyggede skabe.

Mette Damgaard Sejthen er godt tilfreds med prøveboligen.

“Det er en virkelig god måde at vise, hvad boligforeningen kan tilbyde de studerende. Studenterhus Aarhus gav os idéen til at placere prøveboligen der, hvor de studerende har deres daglige gang. Det giver jo en helt anden oplevelse, end at se billeder i en folder”, siger hun.

Her vil prøveboligen stå resten af sommeren.

At bjerget, om man så må sige, er kommet til Muhammed, er blevet positivt modtaget af både Studenterhus Aarhus og de studerende. Allerede efter et par dage på sommerresidensen, og inden prøveboligen er åbnet, har der være mange nysgerrige forbipasserende henne og kigge ind af vinduet.

“Planen er, at vi hurtigst muligt vil holde åbent hus og invitere på lidt mad og en øl. For ventelisten til kollegiet åbner lige om lidt”, fortsætter Mette Damgaard Sejthen.

“Henover sommerferien er der så lukket, men når vi nærmer os studiestart, vil vi holde den åbent mest muligt for at vise nye studerende, hvad vi kan tilbyde”.

Udover den 35 kvm store lejlighed bliver der bygget andre et-værelses lejligheder på 45 kvm og to-værelses lejligheder på 50 kvm. Målet for boligforeningen har været at bygge billige, almene ungdomsboliger, hvor det sociale liv og fællesskabet er højt prioriteret.

I alt kommer Aarhus Kollegiet til at bestå af 360 boliger. Omkring 150 af lejligheder ventes at stå klar til indflytning til september. Anden etape ventes indflytningsklar i januar 2020.

Sådan ser boligen ud indvendigt. Lille men med masser af skabsplads.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data