Bær huen med stolthed og vis resten af Aarhus, at I har ambitioner på egne og andres vegne

Der var huer i alle farver, da over 50 unge og deres forældre den 27. juni, blev fejret ved den traditionelle dimissionsfest for Gellerups unge, men som den unge rollemodel Najma sagde i sin tale: “Det er ikke om huen er rød sort eller blå, der definerer jer.”

Tekst Per Ryolf og Helle Hansen, fotos Per Ryolf

Helle Hansen talte på vegne af afdelingsbestyrelsen i Gellerup og sagde blandt andet:
“Hvert år bliver I flere og flere – og det er så dejligt at opleve. I er vores guldklumper, og I er høj grad med til at modbevise at skulle det gå så ganske forfærdeligt herude i det, politikerne desværre har fundet på at døbe en ghetto.

“Det er ikke om huen er rød sort eller blå, der definerer jer.”

Helle Hansen talte på vegne af afdelingsbestyrelsen i Gellerup og sagde blandt andet:
“Hvert år bliver I flere og flere – og det er så dejligt at opleve. I er vores guldklumper, og I er høj grad med til at modbevise at skulle det gå så ganske forfærdeligt herude i det, politikerne desværre har fundet på at døbe en ghetto.

Det har også betydet, at I har skulle leve med at blive omtalt som ghetto-børn, ghetto-elever og ghetto-unge.

Men når jeg ser på jer, så ser I bestemt ikke ud til at have taget skade af være opvokset her. I ligner derimod nogle rigtig fine ambassadører for Gellerup og Toveshøj, som nu rejser ud i verden og kan være med til at modbevise de påstande og tåbelige fordomme, som mange danskere desværre er ramt af. Og jeg er overbevist om, at I nok skal få knækket en fordom eller to på jeres vej. Det skal I have stort held og lykke med, og stor tak for at I gør.”

” Bær huen med stolthed og vis resten af Aarhus, at i har ambitioner på egne og andres vegne Og vis at de unge i Gellerup både kan og vil noget med deres liv,” sagde Tovshøjskolens leder Helle Mønster i sin festtale.

Blogartiklen er oprettet: 05. jul 2019


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt