Nye indflyttere må vente 14 dage på at få nøglen

Beboerne i Bronzealdervænget har besluttet at ændre vedligeholdelsesordning

Tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Bronzealdervænget, der udelukkende består af ungdomsboliger, besluttede på beboermødet 19. september at ændre vedligeholdelsesordning fra nuværende B-ordning til A-ordning. Dette betyder at nye beboere fremover kan flytte ind i en nyistandsat lejlighed – til gengæld må de bruge de første 14 dage af lejeperioden på blot at kigge ind ad vinduet og se håndværkere gøre lejligheden i stand.

Ordningen træder i kraft fra 1. januar 2020, og nuværende beboere påvirkes stort set ikke. De beholder den vedligeholdelseskonto som tilhører hver lejlighed, og beboerne kan fortsat hæve penge fra vedligeholdelseskontoen til maling, tapet, gulvlakering mv.

Susanne Witting præsenterer forslag til ny vedligeholdelsesordning i en kældergang. Peter Iversen fra foreningsbestyrelsen som dirigent konstaterer at forslaget er vedtaget

Susanne Witting præsenterer forslag til ny vedligeholdelsesordning i en kældergang.
Peter Iversen fra foreningsbestyrelsen som dirigent konstaterer at forslaget er vedtaget

Lejligheder skal funkle
Ungdomsboliger i Brabrand Boligforening skifter beboer efter 1,8 år i gennemsnit. Den korte boperiode får mange til ikke at bruge tid og kræfter på vedligeholdelse. Efterhånden har Bronzealdervængets beboere opsparet 1,3 millioner kroner til sammen på vedligeholdelseskontoerne, mens en stor del af lejlighederne fremstår gamle og trætte.
Mange nye indflyttere undres over at flytte ind i en lejlighed med huller i væggene, lurvet tapet og slidte gulve.

Med den nye ordning vil lejlighederne altid være funklende hvide (normal-istandsat) når en beboer flytter ind. Da den nye ordning er billigere at administrere, og der ikke forventes huslejetab når afdelingen bestiller håndværkere til renovering, vil ordningen på sigt give huslejenedsættelser. Administrationschef Susanne Witting anslår at huslejen kan sænkes allerede på næste budget dvs. billigere husleje fra 2021.

Mere i næste Skræppeblad
Læs mere om beboermødet i næste nummer af Skræppebladet, hvor du også kan læse om hunde og katte på besøg i afdelingen og om hvorfor budgettet pludselig blev vældig populært og efterspurgt.

Blogartiklen er oprettet: 19. sep 2019. Opdateret 20. sep 2019 kl. 07:48


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt