Tyrkisk Bad i Gellerup

1. april tages spadestikket til nyt eksotisk helsecenter

Om ganske få måneder kan beboerne i Gellerupparken herhjemme købe sig adgang til en eksotisk tur i det nye tyrkiske bad, som fra 1. april vil blive bygget i forbindelse med Gellerupbadet midt i Gellerup.

Sådan fremgår det af en artikel fra Skræppebladet i februar 2001. Det er en af de første artikler på Skræppebladets hjemmeside som er registreret af det internationale internet-arkiv archive.org i februar for 19 år siden.

Hammam. Arkivfoto fra Wikipedia Licens

Artiklen i Skræppebladet fortsætter med bl.a:

Der er entreprenøren Lars Pinar, der er hovedmanden bag byggeprojektet. Og han er ikke et øjeblik i tvivl om, at det tyrkiske bad – eller hammam, som det hedder – vil blive en succes i Gellerup, hvor en stor del af beboerne i forvejen kender ideen fra deres hjemlande.
– Et tyrkisk bad er en meget integreret del af den tyrkiske og arabiske kultur – og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at danskerne også hurtigt vil komme til at holde af badet, siger Lars Pinar, der allerede med succes har bygget et Tyrkisk Bad i Holbæk på Sjælland.

Internet-arkivet har ikke gemt alt. For eksempel mangler mange billeder. Vi har derfor valgt også at forsyne denne artikel med et public foto af en hammam fra Wikipedia

Tragisk baggrund

Når der i 2001 blev skrevet om Gellerupbadet var det ikke unden grund. Som det bl.a. fremgår af en anden artikel i Skræppebladet i samme nr:

Fremtidsudsigterne for Gellerupbadet midt i Gellerupparken ser meget dunkle ud. For øjeblikket holder Brabrand Boligforening hver måned møder med Århus Kommune, hvor der diskuteres for og imod at lade badet fortsætte som svømmehal med et årligt drifttilskud på 2,5 millioner kroner fra Århus Kommune.
Gellerupbadet er en selvstændig afdeling under Brabrand Boligforening. Og badet er gennem de sidste fem år gået en uskker fremtid i møde.

Sjov med Skræppebladet

Artiklen blev bragt i det trykte blad op til 1. april 2001 og var en spøg fra redaktionens side.
Skræppebladets redaktør og mangeårige redaktionsmedlem Helle Hansen husker artiklen og kan fortælle, at hun selv flere år senere fik forespørgsler fra beboerne om det tyrkiske bad. Så Skræppebladet bliver læst og husket (på godt og ondt).

Tilbageblik

Skræppebladet fylder 50 år i marts 2020 og vil bruge jubilæumsåret til bl.a. at kigge tilbage på tidligere artikler og historier.
Artiklen er fra et blad som Skræppebladets hjemmeside ikke en gang har i pdf-version.
Har du lyst til at kigge mere på gamle udgaver af Skræppebladets hjemmeside kan du f.eks. kigge i det som er gemt i internetarkivet:
https://web.archive.org/*/skraeppebladet.dk

Læs de gamle blade

Har du lyst til at kigge i gamle Skræppeblade kan du besøge Gellerup Museum. Sandsynligvis kan du også læse på dit lokalhistoriske arkiv som oftest er tilknyttet dit lokale bibliotek.

Kom med

Har du lyst til at være med til at fejre beboerbladets 50-årsjubilæum så kontakt redaktionen – ring fx til redaktionssekretær Elsebeth Frederiksen og/eller mød op til næste redaktionsmøde.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data