Byg mange flere almene boliger i Aarhus Kommune

Læserbrev

Af Anders Nielsen, Odinsgård

I Irland vandt det venstreorienterede parti Sinn Fein 25% af stemmerne ved det nyligt overståede parlamentsvalg med bl.a. krav om flere almene boliger. Valgresultatet var en fordobling af stemmetallet fra forrige valg.

I valgkampen krævede de, at den nye regering skal bygge 100.000 nye almene boliger, fordi der er stor boligmangel i de større byer. Det var specielt de unge vælgere, der stemte på Sinn Fein. De unge i Irland har det samme problem som danskerne med at finde en bolig, de kan betale i de større byer.

I Danmark og specielt i Aarhus, kan vi bruge Sinn Feins succes som inspiration til at kræve flere billige almene boliger. I stedet for at rive gode boliger ned, skal Aarhus kommune arbejde for at få tildelt flere kvoter til bygning af nye almene boliger.

 

Det er godt at bo alment. Det kunne man blandt andet se ved denne udstilling.

Vi kan pege på gode placeringssteder ved de nye letbanestop i Aarhus kommune.
Stjernepladsen, Stockholmsgade, Vandtårnet (Ringvejen). Nehrus Allé, Olof Palmes Allé, Aarhus Universitetshospital, Gl. Skejby (Agro Food Park), Humlehuse, Klokhøjen, Lisbjerg Bygade, Lisbjergskolen, Lisbjerg-Terp, Nye, Lystrup, Malling, Beder, Mårslet, Mølleparken, Nørrevænget, Tranbjerg, Gunnar Clausens Vej, Øllegårdsvej og Rosenhøj.

Der er 27 letbanestop, hvor der kan placeres almene boliger og der kan være cirka 300 pr. letbanestop, dette vil give 8100 nye almene boliger. Nogle enkelte letbanestop har problemer med at finde passende arealer til 300 almene boliger. Så må det blive en vurdering af de enkelte steder, hvor mange almene boliger, der kan blive plads til.
Fordelen for beboere i almene boliger vil være, at der bliver flere steder at vælge mellem at bo. Og mange kommende Aarhusianere vil nok gerne have en billig almen bolig og samtidig have en god kollektiv.

8100 nye almene boliger er en pæn sjat. Der flytter ca. 1000 nye borgere til Aarhus hvert år. Og mange af dem er også politibetjente, sygeplejersker, pædagoger, chauffører og andre kortuddannede.
De har en årsindkomst, der gør at de ikke har råd til at købe en bolig i Aarhus, de har heller ikke råd til at leje nogle af de privat opførte boliger til 18.000 om måneden for en ny lejlighed på 130 kvadratmeter.
Aarhus Byråd har godkendt kvoter til i alt 2010 nye almene boliger i periode 2019-2023.

Denne tildeling af kvoter vil gøre, at andelen af almene boliger vil falde i Aarhus og at folk med en husstandsindkomst under 500.000 ikke vil have råd til at flytte til Aarhus.
Den almene andel bliver mindre, fordi der bygges forholdsvis flere private boliger, ejerboliger og lejeboliger
De nye kvarterer ved Letbanestoppene kan få en mere blandet beboersammensætning, hvis også der planlægges med almene boliger.

Boligforeningerne i Aarhus må gøre en indsats for at få flere kvoter til almene boliger i Aarhus.

Blogartiklen er oprettet: 19. mar 2020


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt