Grundstenen lagt til Sports- og Kulturcampus i Gellerup

Fredag den 19. juni blev grundstenen lagt til det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Rådmand Rabih Azad-Ahmad benyttede lejligheden til at gemme en tidskapsel, der skal fortælle fremtiden om Gellerup i år 2020.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad og Karin Salling, næstformand for Sallingfondene lagde sammen med Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, låg på tidskapslen med effekter fra vor tid.

Tekst Elsebeth Frederiksen, fotos Helle Hansen og Brabrand Boligforening

Gellerup er under forandring. Det blev bekræftet den 19. juni, hvor rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad lagde grundstenen til Sports- og Kulturcampus. Samtidig lagde han en tidskapsel, der indeholder fortællingen om Gellerup i dag.

Hvad kan man se i tidskapslen?

”Sports- og Kulturcampus bliver det nye mødested i Gellerup.  Her bliver plads til kultur, natur, bevægelse og fællesskab. Jeg er selv opvokset i bydelen, og jeg er enormt glad for, at vi kan løfte Gellerup ind i fremtiden. Derfor har jeg også valgt at nedlægge en tidskapsel, som blandt andet indeholder artikler om Gellerup. Jeg er sikker på, at folk i fremtiden vil undre sig over, at området engang havde ry for at være belastet,” sagde Rabih Azad-Ahmad, der medbragte et eksemplar af Yahya Hassans digtsamlinger til tidskapslen. Udover de ting, som Rabih lagde i, fik repræsentanter for de foreninger, der skal flytte til de nye lokaler, også lejlighed til at lægge deres ting i. Der var blandt andet tre klovnenæser fra Cirkus Tværs, et fodboldhalstørklæde fra ACFC, en tredje-øjeamulet fra Sigrids Stue og en 50-års jubilæumsmagnet
fra Gellerupparken samt et foto af Gellerupparken anno 2011, fra dengang da alle blokkene stod endnu.

Model af Sports- og Kulturcampus, som den kommer til at se ud , når den er færdig.

Nyt samlingssted for foreninger og beboere
Sports- og Kulturcampus bliver det nye samlingssted med syv nyopførte faciliteter:
Bevægelseshuset, Biblioteket, Samlingshuset, Byparken, Kunstgræsbanen og Verdenspladsen.
Derudover arbejdes der med at etablere et Verdensbad som del af Sports- og Kulturcampus. Sports- og Kulturcampus er udviklet af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening i et tæt samspil med en række samarbejdspartnere, og ikke mindst boligforeningen ser store perspektiver i projektet.

“Det bliver en enestående ramme for lokalsamfundet med plads til alle og hvor alle, der vil være med, kan komme ind i fællesskabet, hvilket er totalt afgørende i et velfærdssamfund. Det vil gøre området her til et nationalt pejlemærke og lyse, så det kan ses fra alle kyster i Danmark. Ja… det er sådan set ikke småting.” sagde formand for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen i sin tale, som også puttede en bold i tidskapslen.

Byggeperioden anslås at vare halvandet år, og Sports- og Kulturcampus forventer at kunne slå dørene op årsskiftet 2021/22.

Lige nu ser det ikke af så meget men om halvanden år skulle det stå færdigt.

 

Blogartiklen er oprettet: 25. jun 2020


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt