A. Enggaard skal udvikle Karen Blixen-kvarteret i Gellerup

Brabrand Boligforening og A. Enggaard har indgået en aftale, som sikrer udvikling af et nyt stort kvarter, med boliger, butikker og erhverv i Gellerup, hvis det ender med, at fem boligblokke bliver revet ned

Det nye Karen Blixen-kvarter i Gellerup set fra Verdenspladsen ved Sports- og Kulturcampus.

Baseret på pressemeddelelse fra Brabrand Boligforening

Hvis det ender med, at fem boligblokke på Dortesvej, Jettesvej og Lottesvej bliver revet ned, så har Brabrand Boligforening indgået en aftale med A. Enggaard om at skabe et nyt kvarter i Gellerup

I dag er der udsendt en pressemeddelelse om en købsaftale, som træder i kraft, hvis beboerne taber kampen om blokkene.

Aftalen omfatter salg af mere end seks hektar ved Dortesvej og Karen Blixens Boulevard – som bliver frit i løbet af de kommende år, hvis yderligere fem boligblokke i Gellerup bliver nedrevet.
I det nye kvarter vil entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard inden 2030 opføre mere end 50.000 etagekvadratmeter fordelt på et stort antal private boliger – både i form af tæt-lav bebyggelse og etageboliger – samt butikker og erhvervsarealer ud mod Karen Blixens Boulevard.

“Med jordsalgsaftalen har vi fået en virkelig seriøs og ambitiøs samarbejdspartner, som kan bidrage til at indfri den oprindelige vision fra 2010 om at skabe en attraktiv bydel, som med årene kan udvikle sig til et nyt bydelscentrum i det vestlige Aarhus,” udtaler Brabrand Boligforenings direktør Keld Laursen og fortsætter:

“Vi får et nyt kvarter med mange boligtyper og samtidig mulighed for at etablere de bylivsfunktioner langs den nye boulevard, som var en af de bærende visioner i den dispositionsplan, som vi vedtog sammen med Aarhus Kommune helt tilbage i 2010.
Derfor er vi i boligforeningen meget tilfredse med aftalen og glade for, at det hele nu er faldet på plads. Samtidig er vi meget bevidste om, at det har store konsekvenser for alle de mennesker, der bor i de fem boligblokke, der nu skal rives ned, og som er glade for at bo der. Men det er nu engang en politisk beslutning, at blokkene skal rives ned, og det er vi forpligtede til at bakke op om,” siger Keld Laursen.

“Gellerup er på rette vej”

Afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach udtaler:
“Vi har allerede arbejdet i Gellerup i flere år med både det nye kommunale kontorhus, Blixens, og private boliger i lejlighedskomplekset Zebra House, som fra starten har været fuldt udlejet. Om kort tid påbegynder vi opførelse af bolig- og erhvervsbyggerier langs med Hasle Ringvej/Gudrunsvej, og med denne nye aftale ser vi frem til at bidrage med flere spændende byggerier i Gellerup i de kommende år. Vi oplever, at Gellerup er på rette vej, og vi er sikre på, at Gellerup vil udvikle sig til en spændende og attraktiv bydel med mangfoldighed og plads til alle.”

Jordsalget er blandt andet muliggjort af den udviklingsplan, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vedtog i 2019. Udviklingsplanen indebærer, at yderligere 400 almene boliger skal nedrives i Gellerup og samtlige af de resterende ca. 1200 boliger skal gennemgå en omfattende renovering. Indtægterne fra jordsalget indgår i finansieringen af renoveringsprogrammet.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data