Det er dyrt for Brabrand Boligforening at lejligheder står tomme

Boligforeningen mister omkring 1,5 millioner om måneden i tabte huslejekroner i Toveshøj og Gellerup.

Tekst og fotos Elsebeth Frederiksen

Hvis du har gået tur i Gellerup og Toveshøj, har du sikkert lagt mærke til alle de tomme lejligheder rundt omkring. Selv i de nyrenoverede blokke på Gudrunsvej er der tomme lejligheder og det ser trist og tomt ud. Fra starten af 2021 var der i alt 173 ledige lejligheder i Gellerup og Toveshøj. Det giver et enormt huslejetab for boligforeningen. Det koster, ifølge JP Aarhus, boligforeningen 1,5 mio. kr. i huslejetab om måneden, hvilket er en trussel mod foreningens økonomi.

I en af de nyrenoverede blokke på Gudrunsvej er der også tomme lejligheder.

De sidste par dage har JP Aarhus haft fokus på Brabrand Boligforening og dets økonomi. Det er der kommet tre artikler ud af. Her kan man blandt andet læse, at det især er blokkene ved det kommende Dortesvejskvarter, der ikke er lejet ud. Her er lagt op til nedrivninger af blokke, men der er endnu ikke sat dato på. “Det viser sig, at mange har mulighed for at skaffe sig en anden bolig. Jeg tror, at en del af dem er flyttet i ejerbolig. Det har overrasket mig, at så mange er i stand til at flytte, og at mange mennesker var flytteklare i en højere grad, end jeg havde forestillet mig,” siger boligforeningens formand Keld Albrechtsen til Jyllands-Posten.

Folk er flyttet fra blokkene igennem et stykke tid, og da man ikke kan flytte til området, hvis man ikke er i arbejde eller under uddannelse betyder det, at boligforeningen ikke kan finde indflyttere til lejlighederne.

Tom lejlighed på Dortesvej.

Aarhus kommune vil ikke umiddelbart dække de tabte huslejekroner, før de har undersøgt baggrunden for de tomme lejligheder. Derfor har kommunen sat tilsynet til at undersøge. Brabrand Boligforening, har ifølge aktindsigt fra JP Aarhus, er blevet bedt om at levere udspecificering af lejetab fire år tilbage inklusiv evalueringer og regnskaber for renoveringer.

Den juridiske chef understreger, at kommunen og BB har et fælles ønske om, at Gellerup og Toveshøj bliver økonomisk selvbærende.

” Når vi med helhedsplanerne investerer så meget af fællesskabets penge, skal vi være sikre på, at afdelingerne kan klare sig selv,” forklarer økonomisk chef Christian Mølgaard til JP Aarhus.

Boligforeningen kan sætte huslejen ned for at tiltrække beboere, men det kræver, at både Landsbyggefonden og Aarhus Kommune giver tilladelse til det.

Blogartiklen er oprettet: 18. jan 2021


Del eller print denne side:  

2 kommentarer til
“Det er dyrt for Brabrand Boligforening at lejligheder står tomme”


 • 1

  Isam skriver:

  Brabrands boligerforenings boliger er ALT DYRT, ikke nok med det, i kræver også at man skal være i arbejde eller studerende får at bo der. Fair nok:-) Forstår godt at folk flytter ud og ikke gider bo der. Håber at i kommer til at tabe endnu flere millioner 🙂


 • 2

  Ulrich skriver:

  Jeg kan nu ikke forstå hvorfor mange er under den opfattelse at lejlighederne skulle være for dyre. Hvis vi tager de positive briller på og tænker at helheldsplanen bliver en success, så er lejlighederne med lokalitet, størrelse og funktionalitet da nogen af de billigste i Aarhus. Selvom mange af de gamle lejligheder trænger til en kærlig hånd, ville jeg argumentere for at det stadig gør sig gældende selv nu.

  At have råd til lejen og at være i arbejde, plejer som regel at hænge godt sammen :)Jeg ville ikke anse dem for urimligt prissat

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt