Aarhus skal have strategi for flere udendørsaktiviteter og fællesskaber

Flere aarhusianere skal være aktive og mødes udendørs. Det mener de to rådmænd Bünyamin Simsek og Rabih Azad-Ahmad, der nu inviterer alle kommunens borgere til at komme med input til kommunens første outdoorstrategi.

Af Elsebeth Frederiksen

Nu kan aarhusianerne komme med bud på, hvad der mangler for at flere bliver aktive i naturen og på udendørs arealer. De forhåbentlig mange input skal være med til at forme Aarhus Kommunes første outdoorstrategi.

Aldrig har så mange brugt naturen og det udendørs rum til idræt og bevægelse, som det er er tilfældet lige nu. Corona-nedlukningen har virkelig åbnet manges øjne for, hvad vores natur og pladser kan bruges til. Det skal vi fastholde og styrke yderligere, til gavn for aktiviteten og sundheden. Aarhus har så meget at tilbyde, og med en fælles strategi på området kan vi løfte det til glæde og gavn for alle aarhusianere i hele kommunen,” siger rådmand for Kultur og Borgerservide Rabih Azad-Ahmad.

Aarhus har en enestående placering ved vand og skov. Naturen, byen og oplandet inviterer til aktivitet, bevægelse og fællesskab. En ny outdoorstrategi for Aarhus Kommune skal gøre det bedste ved Aarhus endnu bedre.

True skov er et godt eksempel på steder, hvor folk kan gå tur og fordybe sig.

”Aarhus har så uendelig meget at byde på. Vi har nogle fantastiske områder, som vi allerede er langt med at udvikle, og som vi fremover skal være endnu mere ambitiøse omkring. Outdoor handler om at prioritere de steder, hvor man kan fordybe sig, være aktiv eller blot gå en tur,” siger rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek.

Målet med outdoorstrategien er at udvikle rammer for flere udendørs aktiviteter og nye mødesteder. Alle borgere i hele Aarhus Kommune inviteres til at komme med forslag til, hvilke outdoor faciliteter der mangler.

De to rådmænd lancerer derfor nu hjemmesiden www.aarhus-mangler-outdoor.dk. Hjemmesiden er en videreudvikling af siden aarhusmangler.dk, hvor 800 borgere sidste forår kom med forslag til, hvor der mangler idrætsfaciliteter.

I løbet af maj gennemføres et borgermøde med fokus på outdoor.
Det endelige forslag til en ny outdoorstrategi forventes at være klar omkring sommerferien.


Outdoorstrategien skal skabe rammer for fællesskaber, sundhed og oplevelser i hverdagen. På tværs af generationer samt sociale og kulturelle barrierer.

Outdoor-idræt, som bl.a. surf og mountainbike er i markant vækst samtidig med, at stadig flere borgere selv organiserer sig og bruger de udendørs rum og friluftslivet som ramme om deres hverdagsmotion og fællesskab med andre.

Der er også en stigende interesse for outdoor-livet som f.eks. udendørs overnatninger, brug af shelter- og bålpladser, vandreture og så videre.
Outdoor og mulighederne for bevægelse i naturen og i byens rum har stor betydning for sundhed, trivsel og fællesskab.


Artiklen er baseret på en pressemeddelse fra Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune

Blogartiklen er oprettet: 29. mar 2021


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt