Kunsten kan samle os på tværs af rum

Elias Sadaqs scenedebut er en sanselig oplevelse

Hvordan fortæller man hele verden, at man drømmer om at tage livet af sig selv?

Sådan starter stykket Den Unge Elias Lidelser.Elias Sadaq sidder i et mørkt rum. Der er tomme alkoholflasker omkring ham. Der hænger en galge på scenen, som Elias Sadaq ofte taler til. Den er selvmordet, der ofte tager plads i Elias hoved. Selvmordstanker fordi han ikke føler sig hjemme nogen steder, ikke føler sig accepteret og har svært ved at begå sig imellem to kulturer. Han er homoseksuel og muslim. En minoritet i minoriteten.

En anderledes teaterforestilling

Teaterstykket er virtuelt. Opsat af Folketeatret med samtale med Elias efter forestillingen. Der har været udsolgt længe. Forestillingen er speciel. Elias Sadaq er ikke skuespiller. Det behøver han ikke at være for at dramatisere sit liv. Han er ægte.
Det er brudstykker af digte, performance, musik. Scenografien er enkelt men effektfuld. Der er mørke, lys og en kameraføring, der gør scenen større.
Det er virkeligheden. Det er råt og det er ærligt. Det er både poesi og hverdagssprog. Han har meget på hjerte. Det fylder rummet og min stue. Hans længsel efter at høre til, om hans første forelskelse, hans forhold, hans forsøg på at passe ind i det københavnske natteliv. Det handler om afvisninger fra dem, han troede han skulle accepteres af.
Musikken banket rundt i kroppen på os. Lige så snart Elias begynder at tænke, at tingene kan være så godt, så afbryder kraftige technorytmer hans tanker og galgen griner til ham. Så er han tilbage ved tankerne om selvmord.

Fokus på mange problemstillinger

Den unge Elias’ lidelser sætter fokus på mange problemstillinger såsom seksualitet, mental sundhed, racisme og kønsnormerne. Det er forfriskende med en ung mand, der har fundet styrken til at leve i sine største svagheder og gøre dem til styrker via sin egen poesi. Det kræver stor styrke. Og påkalder respekt.
Det er dog ikke kun dårlige følelser som kommer til udtryk i stykket. Det er også håb og accept.
Sidst i stykket forsoner Elias sig med sin fortid. Stykket slutter med at Elias putter roser i alle de tomme alkoholflasker. Han går op til galgen og udsmykker også den med roser. Måske er han fri for selvmordstankerne, eller måske har han forsonet sig med, at de altid findes i ham.

Du kan læse mere om stykket her

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Elsebeth Frederiksen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data