Set på nettet marts ’22

Tips til aktuelle omtaler på nettet

Porten i Gellerup lyser grønt for at sætte fokus på bæredygtighed


Ligesom flere andre aarhusianske vartegn lyser porten i Gellerup 29. marts – 3. april op i grønt for at markere event for bæredygtig by, Greenlight Aarhus, der sætter Aarhus i et grønnere lys.
Her kan du dykke ned i mere end 100 aktiviteter på tværs af byen med eksempler på, hvordan FN’s Verdensmål om bæredygtighed omsættes til konkrete handlinger.
Facebook, Skræppebladet, 29. marts (Kræver Facebook-login)

Hvis ukrainske flygtninge rykker ind, risikerer boligområder at ende på regeringens parallelsamfundsliste

Flere af de udsatte boligområder ligger på vippen og risikerer at komme på regeringens såkaldte parallelsamfundsliste (den der tidligere blev kaldt “ghettolisten”, red.). Her kan ukrainske flygtninge ende med at gøre udslaget, fordi de betragtes som ikke-vestlige indvandrere.
Danmarks Radio, 29. marts

Affaldsindsamling 2022 i Gellerup og Toveshøj

Lørdag den 2. april klokken 11-13 fra “tankstationen” i Joops Have midt i parken i Gellerup. Der uddeles poser, handsker og samlestænger, inden der samles affald et par timer. Afsluttes med kaffe og kakao til alle.
Facebook, Gellerup Fællesråd, 29. marts (kræver Facebook-login)

Kraftig brand på altan i Gellerupparken – flammerne vælter ud

Brandvæsnet er natten til mandag talstærkt til stede på Gudrunsvej i Gellerup, hvor en kraftig brand er opstået på en altan på 1 sal.
Ifølge fotos er branden i det tidligere K&A-Center, hvor Skræppbladet netop har flyttet sit kontor ind på 3. sal.
Presse-fotos, 28. marts (video og fotos)

Nedrivningsblokke til ukrainske flygtninge

Tidligere lød det fra boligminister Kaare Dybvad, at det umiddelbart ikke var muligt at huse flygtningene fra Ukraine i landets udsatte boligområder. Men lørdag vendte regeringen på en tallerken og åbner nu for, at det kan ske i blandt andet Gellerupparken og Toveshøj.
“Vi er parat til at hjælpe, når kommunen banker på og beder os om konkret hjælp,” siger direktør Kristian Würtz i Brabrand Boligforening.
TV2 Østjylland, 26. marts

Politikere har frigivet 305 mio. kr. til bygning af ny Gellerup-skole

Aarhus Byråd besluttede at frigive 305 mio. kr. til at bygge en ny tresporet skole med fritidscenter i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven.
Kløverskolen kommer den nye skole i Gellerup til at hedde. MT Højgaard står for byggeriet, som forventes at gå i gang til næste efterår.
Torsdag d. 31. marts mellem 16.00 og 18.00 inviterer Aarhus Kommune til en præsentation af den nye skole og fritidscenter i foyeren til Sports- og Kulturcampus.
Vores Brabrand, 24. marts
Jyllands-Posten, 26. marts
Gellerup.nu, 25. marts

Politiet stopper ikke bare de brune

Radiovært og forfatter Ali Aminali undrer sig over rapport skrevet af Institut for Menneskerettigheder, der handler om potentiel etnisk profilering af minoritetsetniske danskere.
“Er det virkelig sandt, at politiet KUN stopper mig, fordi jeg brun? Jeg tror, virkeligheden er mere nuanceret end det,” skriver han med eksempler fra bl.a. Gellerup.
“Jeg har arbejdet med unge i det boligsociale. Vi fortalte, at politiet forsøger at udføre deres arbejde, at de forsøger at gøre deres boligområde trygt.”
Ekstrabladet, 25. marts (mange kommentarer)

Fælleshaver og biodiversitet i Toveshøj

I 2019 fik Verdenshavernes Venner EU støtte fra det globale projekt SiEUGreen. Pengene har de brugt til at eksperimentere med en polytunnel til at forlænge dyrkningsperioden for grønsager i højbede i Gellerup og Toveshøj.
Brabrand Boligforening, 25. marts

Isam B aflyser koncert i Gellerup Kirke

Tidligere Outlandish frontmand, Isam B havde planlagt turne med sit acapella kor, Lighthouse, til en række danske kirker. 25. marts skulle det have været i Gellerup Kirke, men koncerten er nu aflyst.
Isam B optrådte ved sidste års Melodigrandprix. Står bag ’Ramadan i København’, som han lavede sammen med Özcan Ajrulovski, Anders Greis og Nana Jacobi. Den er optaget i den nyeste version af højskolesangbogen.
Facebook, Gellerup Kirke, 24. marts (kræver Facebook-login)
HappeningNext, marts

Debat: Transformationen af Gellerup – En ny bydel med afsæt i eksisterende bebyggelse

Hvad er målet med Gellerup egentligt og kan transformation og social bæredygtighed forenes?
Bl.a. Kristian Würtz, direktør i Brabrand Boligforening taler på “Building Green”-konferencen 15. juni.
Building Green, 24. marts
Building Green om Gellerup, 11. januar

Vinterbadeklub kun åbent for venteliste

Vinterbadeklubben for voksne, der holder til i Havnebadet på Aarhus Ø har nået medlemsloftet. Men det er muligt at skrive sig på ventelisten for de kommende sæsoner.
Klubbens medlemmer bader i anlæggets runde bassin, har adgang til to store saunaer samt indendørs og udendørs omklædningsrum.
Vinterbadeklub Aarhus Ø, 23. marts

Højskoleaften med Jens Betjent i Langå

“Sheriffen” Jens Espensen fra Gellerup giver foredrag i Det fælles sognehus for Sall og Haurum-Houlbjerg-Granslev sogne 29. marts kl. 19.30.
Jens Espensen voksede op i Vellev og var 40 år ved politiet – heraf 11 som “sherif” i Gellerup. Hør om hans oplevelser fra en broget verden.
Haurum Sogn, 22. marts

”Flyselskab” inviterer til at lave kreative ting med genbrugs-materiale

Hver tirsdag og onsdag eftermiddag i marts og april kan du og dine børn deltage i kreative og kunstneriske workshops hos Information Vest i Gellerup. Det overordnede tema er genbrug og bæredygtighed, og alle materialer, der anvendes, er indsamlede effekter fra REUSE i Aarhus.
Gellerup.nu, 22. marts

Politiet talstærkt til stede i boligområde

VIDEO: Politiet var tirsdag aften massivt til stede på Gudrunsvej i Gellerup.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Østjyllands Politi for at få svar på, hvad deres tilstedeværelse i området skyldes.
Presse-fotos, 22. marts (video og fotos)

Lysfest ved Gellerup Kirke


I går var der lysfest på Fredspladsen i Gellerup for at markere, at nu kommer solen snart tilbage.
Der var suppe, kage og kaffe, børnene kunne lave lanterner og aftenen sluttede af det et lysshow, hvor nogle meget modige artister jonglerede med ild.
Facebook, Skræppebladet, 18. marts (Video. Kræver Facebook-login)

Ulovligheder i visitationszonerne: Betjente fandt stikvåben, totenschlæger og skudsikre veste

For en uge siden indførte Østjyllands Politi visitationszoner i Rosenhøj og Gellerup. Beslutningen blev truffet efter den seneste tids urolighed med drabet på en 21-årig mand og en række fund af skyde- og stikvåben samt flere hændelser med personer, som politiet mener har tilknytning til bandemiljøet.
På Janesvej blev en mand sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Derudover fandt betjentene et par skudsikre veste, som blev beslaglagt.
Aarhus Stiftstidende, 18. marts

Mette Fenger er ny leder af Livsværkstederne i City Vest

Mette Fenger begynder 1. april som ny leder af Livsværkstederne i City Vest. Livsværkstederne driver sociale projekter, der giver mod og handlekraft til mennesker og bidrager til et bæredygtigt samfund.
Livsværkstederne er en del af KFUM’s Sociale Arbejde med sociale caféer, væresteder og institutioner for socialt udsatte mennesker.
Gellerup.nu, 17. marts

Boligblok forberedt til nedrivning. Foto: Brabrand Boligforening

Nej til nedknusning – nyt projekt vil genbruge hele betonelementer

Nyt projekt, (P)RECAST, der skal gøre det muligt at genbruge hele præfabrikerede betonelementer fra eksisterende bygninger i stedet for at knuse dem.
Bl.a. Brabrand Boligforening, Teknologisk Institut og Aarhus Universitet er med i projektet.
Building Supply, 22. marts
Brabrand Boligforening, 15. marts
EurekAlert!, 15. marts (in english)

Her er Rani Hørlycks nye job

Søndervangskolens tidligere leder, Rani Hørlyck, har fået nyt job, som hun tiltræder til sommer.
Den tidligere skoleleder Rani Hørlyck har fået nyt job i Brabrand Boligforening:
“Nogen ville måske sige, at det her slutter ringen. At jeg kommer hjem igen.”
Lokalavisen Aarhus, 16. marts

Styrelse efterlyser fokus på, at over 90 pct. af eleverne i udfordret skole har dansk som andetsprog

Statslig styrelse har slået alarm over kvaliteten af Ellehøjskolen. Skolens største udfordring er, at familierne i skoledistriktet har en anderledes sammensætning end alle andre distrikter. Det betyder bl.a. en stor overvægt af tosprogede elever samt mange forældre uden for arbejdsmarkedet.
Jyllands-Posten, 16. marts (kræver abonnement)

Omdiskuteret skoleleder får job i Gellerup

Rani Hørlyck, der er kendt for sine indsatser for tosprogede folkeskoleelever, gik af som skoleleder i oktober efter anklager om dårligt arbejdsmiljø og snyd ved afgangsprøverne. Nu skal hun hjælpe de boligsociale familieindsatser i Gellerup i Aarhus.
By og Bolig, 14. marts
Aarhus Stiftstidende, 16. marts
B.T., 16. marts

Job: Ernæringsassistent til Generationernes Hus

Kom med dit engagement og din lyst til at lave dejlig mad til og med plejehjemsbeboere i Generationernes hus.
Work With Us, 15. marts

Beboere i problemramt boligforening tabte første armlægning med kommunen – nu frygter de at miste det hele

Da Østjysk Boligs direktør blev fyret og bortvist på mistanke om underslæb, opstod en strid mellem Aarhus Kommune og beboerne om, hvordan han skulle erstattes.
Jyllands-Posten, 13. marts (kræver abonnement)

Visitationszoner indføres efter drab og bandeuro i Aarhus

En række episoder i Aarhus har fået Østjyllands Politi til at indføre to visitationszoner i områderne Brabrand og Rosenhøj.
I Brabrand er det fra Jernaldervej i nord til jernbanen i syd og dækker dermed mange af boligafdelingerne i Brabrand Boligforening.
Foreløbigt i fire uger frem til 7. april.
Information, 11. marts
Østjyllands Politi, 11. marts (kort og zone-beskrivelser)

Job: Synsmedarbejder

Brabrand Boligforening søger snarest en engageret og ambitiøs synsmedarbejder til at supplere vores synsteam på 6 personer.
B.L., 10. marts

8. marts, Kvindernes internationale kampdag


Dagen blev markeret overalt i verden – også i Gellerup, hvor bydelsmødrene afholdt en aften i kvindekampens navn.
Bl.a. Randa Radwan talte, og hun berettede om hvordan, hun forener den danske og den arabiske kultur, når hun opdager sine børn.
“Vi kæmper i dag og alle andre dage.”
Facebook, Skræppebladet, 9. marts (Kræver Facebook-login)

Job: Projektmedarbejder i Sigrids Stue

Som projektmedarbejder i Sigrids Stue skal du indgå i og stå for dele af vores planlægning, koordinering, fondssøgning, kommunikation og aktuelle samarbejder.
Det handler bl.a. om at varetage en del af vores koordinerende arbejde for den lokale paraplyorganisationen Gellerup Art Factory.
Sigrids Stue, 5. marts

Gellerup Sports- og Kulturcampus

Arkitektens præsentation. Det nye Sports- og Kulturcampus består af forskellige indendørs og udendørs faciliteter, blandt andet et klatre- og cirkusinspireret bevægelseshus, bypark, beboerhus, nyt bibliotek med kulturskole og sundhedsklinik.
LOOP Architects, 4. marts

Studieboliger? Nej tak, vi har nok

Fortætning langs Randersvej: Aarhus Kommune har trukket sit tilsagn til Brabrand Boligforenings kollegieboliger på Randersvej tilbage, fordi den vurderer, at der nu er så mange studieboliger i byen, at der er risiko for, at nye boliger vil komme til at stå tomme.
Det betyder, at der skal findes en ny køber til den kommunalt ejede grund, som boligforeningen skulle have købt. Det kan blive det firma, der allerede står bag det private byggeprojekt på grunden ved siden af.
Aarhus Stiftstidende, 21. februar

Ekspert om undersøgelse af direktørlønninger: »Det borger ikke for troværdigheden, når man lader ræven vogte gæs«

Undersøgelse viste lønninger på over 2 mio. kr. til direktører i almene boligorganisationer. Et »rimeligt lønbillede«, lød det fra en udvalgsformand, der også er højt betalt boligdirektør.
Jyllands-Posten, 16. januar

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Lars d Thomsen
Det er ok

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data