Flere læser nyheder på skræppens blog

Seneste nyt fra beboernes nærområder får flere til at klikke sig ind på skræppebladet


Vi fortsætter forsøget med at samle op på helt dugfriske nyheder fra beboernes nærområder på Skræppebladets blog, som er en særlig del af beboerbladets hjemmeside. På Skræppebladets blog er der korte input om det, der rører sig lige nu og henvisninger til, hvor du kan læse mere. I den seneste måned er der tilføjet over 100 nye indlæg.

Nordgårdskolen og helhedsplan

Den enkeltsag, som har fyldt mest på bloggen den seneste tid, er byrådets beslutning om at lukke Nordgårdskolen og Frydenlundskolen. Det har bølget frem og tilbage med holdning og meninger og arrangementer. Læs et særligt uddrag af disse indlæg et andet sted i bladet.Helhedsplanen for Gellerup/Toveshøj- området berører mange forhold, så der er mange og vidt forskellige indlæg, som alle har en tilknytning til helhedsplanen.

urh-blognyt-overvaagning.jpg

Overvågning og social ulighed

Den seneste måned har været præget af nye tiltag for videoovervågning forskellige steder – især for at undgå kriminalitet, og så har der været flere sager omkring social ulighed. Uligheden trækker overskrifter, når folk bliver så fattige, at de ikke kan betale huslejen, børnenes plads i fritidsklubben, ungdomsklubben eller ikke formår at få de små børn tjekket af lægen til sundhedsundersøgelser. Dagbladet Arbejderen borede i forholdene omkring priser for betaling af ungdomsklub efter at have læst Skræppebladets blog.

Dyrt kabel-tv

Beboermødernes massive diskussion omkring prisen på kabel-tv har også smittet af på bloggen, hvor indlæg og kommentarer om kabel-tv er meget set, og DR P4 Østjylland henvendte sig til Skræppebladet efter at have læst om beboerreaktioner.

RESUMÉ

Dette resume dækker indlæg på Skræppebladets blog fra midt i september til midt i oktober. Det er en periode, hvor over 1.800 ”unikke brugere” har set over 6.000 sider ifølge Google, som følger besøgstallet på Skræppebladets blog. Du får her en oversigt over de fleste af nyhederne inddelt efter emne.

urh-blognyt-bybus.jpg

Skole og uddannelse

Foruden de mange indlæg om lukning af Nordgårdskolen, er der også opgørelsen, der viser at gennemsnittet for skolens afgangselever er det laveste i kommunen – under 6. Der er indlæg om gymnasiet i Tilst, som vil hyre et busselskab til at køre eleverne hjem, eftersom linje 74 kun kører en gang om dagen hver vej.

I øvrigt er der store ruteændringer for bl.a. linje 14 pga. vejarbejde i midtbyen frem til midt i januar. Der er blevet lys i tunnellen under Åby Ringvej og så har kommunen udgivet en kreativ film for børn og unge.

urh-blognyt-cirkus-tvaers.jpg

Aktiviteter og arrangementer

Cirkus Tværs giver månedlige forestillinger, Urban-programmet er i gang med at lukke ned, der er mange dræbersnegle, og så bliver fældet piletræer ved Hasle Bakker.

I Hasselager har Petangue-klubben Hasselgrisen mistet sit klubhus, men et nyt er bygget op, og det blev indviet ved sommerfesten. DR-programmet ”Genbrugsguld” har hjulpet klubben med indretningen.

Der var mange tilbud i efterårsferien, bl.a. ”Fed Ferie” i Gellerup, mejeribesøg hos Brabrand Mejeri, bagedag, Eid-fest og dinosaurer i City Vest.

Desuden har der været koncert for sygehusbørn, Kulturnat hvor Urbanprogrammet uddelte en bog om projektet til få heldige, der kom forbi med et nattegn. Der har været foredrag om aids, Frankrig, eventyr og udstilling om livet i Irak. Der var messe for mad og den nye festugechef kiggede positivt tilbage på festugen.

urh-blognyt-fjernvarme.jpg

Bygninger og institutioner

Århusianere til sammen har betalt over en halv milliard for meget for fjernvarme. Kommunen vil gerne have fingrene i pengene, så der ikke tilbagebetales 5.600 til hver forbruger over de næste fire år. Bl.a. Direktør i Brabrand Boligforening Torben Overgaard har bidraget til protesterne over planerne om de mange millioner.

Et nyt, gigantisk kompleks for Århus og Verden er på vej i ”Global City”: 25.000 m2 er på tegnebrættet ved Åhavevej, hvor motorvejen ender.

Og så er der selvfølgelig den gamle historie om at Landsbyggefonden bliver lænset for penge. Igen. Mindst en halv milliard. Det er flertallet bag fi- nansloven, som mener, at de frit kan hapse af lejernes penge.

Økonomi

Sonnesgården er den afdeling, som nu har de dyreste priser for vand og varme. Mange familier sendes på gaden i bl.a. Århus fordi de ikke har råd til huslejen, kommunen bruger stadig voldsomt hårde metoder over for kontanthjælpsmodtagere, som ikke arbejder 300 timer om året, og så er der mange forældre som ikke har råd til at betale for ungdoms- eller fritidsklub i bl.a. Gellerup og på Holmstrup Mark.

Der er stadig ikke penge til at sætte den omfattende renovering af Skovgårdsparken i gang, og den kan risikere at blive slum, siger boligforeningens direktør.

Byrådet har bevilget masser af penge til Gellerupområdet: familier kan få en check på 8.256 kr. for at fraflytte Gellerup. Der er også penge til bl.a. familierådgivning, idrætsprojekt i Hasle Bakker, bustransport væk fra Nordgårdskolen og til en mentorordning for skoleelever. Og så vil kommunen bruge halvanden million på at undersøge forskellen på rige og fattige.

Kriminalitet og politi

Der skal måske være overvågning i boligforeningens afdeling Thorsbjerg, hvilket Århus Stiftstidende skrev om efter at have læst i Skræppebladet. Men der er også indlæg om overvågning af skoler, fritidshjem, busskure og gangtunnel.

Der er møde om araberes overfald på somaliere, Falck foreslå at uromagere sendes på kursus, og så har SSP og PET et pilotprojekt i Århus, hvor skoleelevernes holdninger overvåges og indberettes, hvis de er alt for radikale (eller systemkritiske kunne man fristes til at tænke).

Der har været overfald, trusler, ballade, dødsfald, brand og sten imod bybus og æg imod brandfolk og politi. Der indsættes nu mere politi i Gellerup. En varslet demonstration i Gellerup aflyst. Der var ellers frygt for optøjer når den indvandrerfjendske forening ”Stop Islamiseringen Af Danmark” igen ville demonstrere. Skræppebladets omtale af, at Gellerup- kriminalitet er rykket til Holmstrup er gengivet i mange andre medier, især dagbladene.

Medier

En ny gratisavis, ”Al Khabar”, lanceres på arabisk. Det bliver en søsterudgave til ”Haber” som udgives hver måned på tyrkisk. Sadi Tekelioglu fra Haber fortæller til Skræppebladet, at både Haber og Al Khabar hver bliver uddelt fra Bazar Vest i 5-600 eksemplarer. Dog er Al Khabar et forsøg, som kun kører året ud.

urh-blognyt-borgmester-borgerjournalister.jpg

Den kommende vestbyportal har mødt projektets protektor, Borgmester Nicolai Vammen, og så har regionalradioen påpeget, hvor svært det kan være at slippe af med Stofa, når man først er blevet abonnent.

Århus Stiftstidende har fået nyt format på den trykte udgave, hvilket har lagt deres elektroniske arkiv ned og givet mange fejl på deres hjemmeside. Links på Skræppebladets blog til tidligere artikler i dagbladet virker ikke længere. Men forhåbentlig får de teknikken til at køre igen.

Politik og debat

Der er læserbrev, der støtter protesterne mod byggeri i Hans Broges Bakker, Lars Bro venter på at blive opstillet til Folketinget, og studenterrådets formand overvejer om helhedsplanen kan gøre Vestbyen til et studentermekka. En livlig blog-debat har blandet betragtninger om overfald på bøsser i Mindeparken med den indsats, der ydes i boligområder som Gellerup.

Den nye socialminister Karen Jespersen er også minister for Almene boliger. Nybyggeriet af almene boliger er gået helt i stå, og der er stort set ingen, som vil købe en lejlighed i den almene sektor.

Livet i boligforeningen

Byrådet har vedtaget nye udlejningsregler i Gellerup/Toveshøj og i de omkringliggende afdelinger. I Gellerup/ Toveshøj gælder nu den såkaldte kombinerede udlejning, hvor personer, der har været på overførselsindkomst i mere end seks måneder, helt afvises. I Hans Broges Parken, Søvangen, Skovgårdsparken, Holmstrup, Thorsbjerg og Odinsgård kan du komme foran i køen, hvis du har arbejde. Reglerne er dog lidt mere indviklede end her skitseret.

I Holmstrup blev et legehus brændt af og erstattet med en ny og mindre brandfarlig model. Det er blevet muligt at sende e-mail til varmemesteren, og så er alle officielle referater fra beboermøderne tilgængelige på internettet.

Høringsfasen omkring Helhedsplanen for Gellerup/Toveshøj-området er forbi, og der er kommet 61 vidt forskellige indlæg og forslag.

Gå på opdagelse og skriv kommentarer og indlæg i Skræppebladets blog: http://blog.skraeppebladet.dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2007-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2007-09 November
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2007-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data