Afd. 4: Pas på fyrværkeri

Afdeling 4: Gellerupparken:

Hold øje med dit barn

Vi nærmer os hastigt årets afslutning – og med det tiden med masser fyrværkeri, knald, stjerner og brag for at festligholde nytåret. Og vi kan alle godt lide at se det flotte syn på himlen nytårsaften.
Men afdelingsbestyrelsen vil gerne opfordre alle forældre til at huske de nye strammere regler for brugen af fyrværkeri – se faktaboks. Snak med dine børn om reglerne.

  Fyrværkeri  

Samtidig vil vi også gerne opfordre alle beboerne til at være på vagt. Andre steder rundt i Danmark har vi tidligere år hørt om eksempler, hvor alt for store mængder af fyrværkeri er blevet opbevaret uforsvarligt i private hjem
I afdelingsbestyrelsen ønsker vi at advare mod, at beboerne opbevarer ulovligt fyrværkeri i lejligheden eller i kælderrummet. Det vil kunne få forfærdelige følger for mange, hvis uheldet er ude. Enhver viden eller mistanke om, at der opbevares ulovligt fyrværkeri i et hjem, vil med det samme blive anmeldt til politiet.

Det siger loven om fyrværkeri

Køb og salg af fyrværkeri: Ikke alt fyrværkeri er godkendt. Hvis du som forbruger vil sikre dig, at du køber godkendt og dermed lovligt fyrværkeri, skal du sørge for at købe det i en butik. Det er kun tilladt at sælge fyrværkeri til forbrugere i perioden fra den 1. december til den 31. december.

Aldersgrænser: Børn under 15 år må købe og bruge knaldhætter, knaldbånd, knaldperler og knallerter.

Børn og unge over 15 år må endvidere købe og bruge fyrværkeri til underholdningsbrug med begrænset effekt. Det kan eksempelvis være knaldpropper, bordbomber, trækbordbomber, stjernekastere og isfontæner.

Kun personer over 18 år må derudover købe og antænde fyrværkeri til underholdningsbrug, som er konstrueret til ikke-professionel anvendelse, og som sælges i butikkerne – for eksempelvis raketter, batterier, romerlys og heksehyl.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt