JobJagten fortsætter hele 2008

Unge kan stadig få hjælp til at søge job og læreplads i Kontaktstedet – også mulighed for individuel rådgivning


Siden 2005 har Kontaktstedet i Gellerup været med til at tilbyde unge i lokalområdet støtte i at søge job eller lærerplads. I begyndelsen var JobJagten et kursustilbud, som løb over fem uger, men forholdene på arbejdsmarkedet har ændret sig meget i løbet af de seneste tre år.

”Undervejs er projektet blev rettet til flere gange, så det hele tiden følger med udviklingen på arbejdsmarkedet. Det betyder, at de unge i dag får et tilbud en individuel rådgivning, når de henvender sig for at få hjælp til at søge læreplads, fritidsjob eller et ordinært arbejde,” fortæller Steffen Thomsen, direktør i Métier, der sammen med informationsmedarbejder Helle Hansen, Socialcenter Vest, rådgiver de unge i jobsøgning.

jobjagt-pr.jpg

Mødested i Kontaktstedet eller over telefonen

De unge har mulighed for at træffe de to ”JobJagt-hjælpere” hver mandag i Kontaktstedet fra kl. 15-16. Her kan de unge kigge forbi få en snak og lidt hurtig hjælp til jobsøgningen. Eller de kan lave aftaler om, hvornår de kan komme forbi og få en mere individuel hjælp til at lave et cv og en god ansøgning. Det er også mulighed for at ringe til Steffen eller Helle og aftale et individuelt møde.

”Tilbudet er frivilligt og kræver kun, at den unge selv har lyst og mod på at komme i gang. For mange unge er det en overvindelse af skulle prøve at tage telefonen og ringe til en arbejdsgiver. Og det kan være en stor hjælp, at der sidde en ved siden af og hjælper med at huske, hvad det er man skal sige,” siger Helle Hansen.

100 har fået hjælp

”Vi forsøger også at få den unge til at tænke fem år frem i tiden. Det vigtigste i dag er uddannelse, men nogle gange vil de unge bare ud at tjene penge. Men selv om man bare søge arbejde, så kan det godt betale sig at tænke på fremtiden, så man vælger at søge et job inden for et område, hvor man måske senere kan gå i gang med en uddannelse,” siger Steffen Thomsen, der i nogen grad kan benytte sig af sit netværk i erhvervslivet, når han skal hjælpe med at finde arbejde.
Det er en tillægsbevilling fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, der sikrer, at Job- Jagten kan fortsætte i hele 2008. I de tre år JobJagten har eksisteret, har over 100 unge henvendt sig og bedt om hjælp til jobansøgningen. Det er både drenge og piger, 15-årige og unge i 20’erne.

”Nogle søger lærerplads, nogle fritidsjobs og andre regulært arbejde. Og nogen har brug for hjælp til overhovedet at finde ud af, hvad de selv vil. Mange har ikke noget realistisk billede af, hvordan arbejdsmarkedet ser ud,” fortæller Helle Hansen. De to projektledere har ikke overblik over, hvor mange af de unge der har fået lærerplads eller arbejde med hjælp fra JobJagten.

”Vi registrerer ikke de unge på cpr-numre, men vi beder om, at de ringer og fortæller os, hvordan det går. Vi kender selvfølgelig også en hel del af de unge og ved, hvad de går og laver. Vi oplever også, at flere kommer igen og skal have hjælp, for eksempel når de bliver 18 år og skal ud og lede efter nyt arbejde, fordi de bliver fyret som ungarbejdere,” tilføjer Helle Hansen.

JobJagten i Kontaktstedet

Gudrunsvej 78.
Hver mandag kl. 15-16
Ring og aftal tid om en individuel samtale.

Steffen Thomsen, Métier Aps,
Holmstrupgårdsvej 1
tlf. 40 35 00 55.

Helle Hansen,
Socialcenter Vest
Gudrunsvej 78, 1.
tlf. 89 40 14 57 / mobil 29 20 89 78.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-01 Februar
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data