Afd. 5, 6, 11 og 12: Juletræsfester

Jul i boligforeningen

Flere afdelinger festede op til jul

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Laden og afd. 5 Toveshøj:
“Jule-laden” var den 25. november et hyggeligt forum for 46 børn, der sammen med forældre, bedsteforældre og andre udgjorde en glad skare på over 80 personer, som fejrede julens komme i beboerhuset Tousgårdsladen.

urh-jul07-laden-02.jpg

Dagen blev indledt i rigtig juleknasende stemning med juleklip, hvor børn og voksne klippede julepynt både til at tage med hjem og til at pynte juletræet i beboerhuset. Stemningen blev godt hjulpet på vej af musikalske klassikere fra Disneys juleunivers, med da der efterfølgende blev danset omkring det glitrende juletræ, var det til lyden af traditionelle danske julesange som “Højt fra træets grønne top”.

urh-jul07-laden-03.jpg
Bag arrangementet stod Beboerhuset Tousgårdsladen ledet af husmand Lonnie Hedegaard og beboerrådgivningen i Tovshøj ved Maryam Fereidania med hjælp fra afdelingsbestyrelsen i Toveshøj.

Afd. 6 Holmstrup:
I Holmstrup var cirka 90 beboere på højst 15 år tilmeldt afdelingens julearrangement. Voksne og især børn lavede juledekorationer med lys og gran.

urh-jul07-holmstrup-03.jpg

Der var også gang i stjernestrimler og en absolut varm atmosfære, hvor naboer mødte hinanden – både nye og gamle indbyggere i Holmstrup. Festlokalet var stuvende fyldt og 15- 20 børn snakkede eller legede også udendørs. Indendørs var der stor aktivitet, og mange kom og gik.

En hurtig tælling viste 48 voksne og mindst lige så mange børn. Man kan roligt sige, at arrangementet var et tilløbsstykke, undtagen for de mange børn som måtte ligge hjemme i sengen med deres eget ”tilløbsstykke” – der var nemlig omgangssyge med sengeligning og løbende næser blandt mange børn, som havde måttet melde afbud, kunne Annette Knight fortælle. Hun stod i spidsen for arrangementet og er i øvrigt medlem af afdelingsbestyrelsen.

Anført af pianisten råbte alle børnene på julemanden så højt, som havde hele Tivoli kaldt på Pjerrot. Endelig kom julemanden, som hurtigt fik sat gang i dans om juletræet. Så begyndte den store pakkeudlevering. Alle børn fik en indpakket gave med navn på, og alle fik en dejlig oplevelse med hjem.

Afd. 11 Odinsgaard og afd. 12 Thorsbjerg:
Odinsgård og Thorsbjerg har det seneste år gennemført flere arrangementer sammen med stor succes. Da det kneb med tilmeldingen i Thorsbjerg var det derfor naturligt at slå juletræsfesterne i de to afdelinger sammen.

Festlokalet i Odinsgård blev hurtigt varm af stearinlys og de mange der på nærmest familiær måde involverede sig i arrangementet. Her var selv de helt mindste med. Når blot man er over 1½ måned er man gammel nok til at opleve julemanden, kunne være den filosofi, som nogle af forældrene havde. mens den lille fik en mini-nissehue på, blev kysset og beundret.

urh-jul07-odinsgaard-01.jpg

Formand Gitte Sørensen pressede ekstra på for at trykke julestemningen ned i panden på folk, efter hun havde fundet en kasse med en masse nissehuer på loftet. Nu skulle alle udstyres med julefilt og snekvast på hovedet, og det skubbede på den muntre atmosfære af julestemning.

Julemanden kom selvfølgelig på besøg, men han udleverede kun de store godte-poser mod betaling: Hvert barn skulle aflevere et stk. julepynt til det fælles juletræ for at få sin pose fuld af slik.

urh-jul07-odinsgaard-03.jpg
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt