Borgerjournalister udklækket under stor bevågenhed

De ni journalister ved borgerportalen var til eksamen hos borgmesteren.


tekst og foto af Jens Skriver

Omkring 150 mødte op i GLOBUS1, da borgmester Nicolai Wammen 13/12 officielt åbnede borgerportalen for Århusvest. Borgerportalen dækker 8220 og det meste af 8210, men over halvdelen af borgerjournalisterne kommer fra Brabrand Boligforening, ikke mindst Gellerup.

Den ene begivenhed fulgte den anden. Efter en kort tale til indledning, eksaminerede borgmesteren hver enkelt borgerjournalist og uddelte et diplom. Journalisterne blev typisk spurgt, om hvilken nyhed, de havde bragt, der var den bedste, eller hvilken der var den mest positive.

img_2527.jpg

Ole Nørgaard Madsen takkede på journalisternes vegne ikke mindst projektleder Birger Agergaard og studentermedhjælperne Jeppe Børsting og Søren Nielsen. Dernæst optrådte teatergruppen ”Forskellighed”, der forstod at anskueliggøre de mange former for misforståelser og fejltolkninger, der kan være mellem gammel og ny danskere.

Mens den 16-årige rapper, Negash Ali, fra Frydenlund underholdt, kom borgerjournalisterne på arbejde. Eksamen var ikke helt forbi. Gæster blev interviewet og fotograferet, hvorefter det hele blev lagt ud på portalen, mens tilskuerne kunne følge med på en storskærm.

På den måde var der mulighed for at se og følge hele processen i journalisternes arbejde. Til en fotokonkurrence var der 11 bidrag. Førstepræmien var et kamera. Bortset fra samarbejdspartnere fra hele Århus Vest var mange af gæsterne unge fra området og projektmedarbejdere, som måske ikke er så synlige i Brabrand Boligforening.

Det var tydeligt, at portalen har tag i en noget anderledes målgruppe, end vi kender på Skræppebladet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt