Værestedet i Holmstrup er et fristed for mange

Et åndehul

tekst og foto af Jens Skriver

”For mig betyder værestedet alt om onsdagen. Jeg kommer her altid. Jeg laver aftaler om og tager gæster med,” fortæller Mogens, der er gæst i værestedet for psykisk syge i Holmstrup. Væresteder, som har fungeret i adskillige år, har til huse i en af de store lejligheder i Holmstrup. Det giver mulighed for nogle timers socialt samvær.

Der er åbent hver onsdag 15-20.00. Da jeg kommer, møder jeg kun Dan, der som frivillig har travlt med at lave mad, Winnie fra distriktspsykiatrien og gæsten Per. Winnie går Dan til hånde og underholder Per. Hun fortæller, at så længe værestedet har eksisteret, har de været to fra distriktspsykiatrien, som er skiftedes til at komme.

Gas
Dagens ret er kogt torsk, så Per spørger naturligvis Winnie: ”Er det dig, vi skal have til middagsmad?”.
”Jeg vil være meget sej, så du skal have nogle gode tænder,” lyder svaret prompte.
Per fortæller, at han bliver hjemme, når han har det dårligt, så kan han ikke klare at være sammen med mange mennesker, men han er glad for at komme her. ”Det er, fordi jeg godt kan lide at tage pis på dem, der kommer her,” siger han.
”Det gør du også,” bemærker Winnie. ”Nej! ændres forklaringen. ”Det er, fordi Dan laver så dejlig mad.” Per har for øvrigt malet alle de billeder, der hænger på væggene.

img_0066.jpg

Om eftermiddagen serveres foruden slik og nødder franskbrød med pålæg, mens middagen serveres kl. 18. Jeg bliver forsikret om, at mange dukker op, når der kommer mad på bordet. ”De sidste mange gange har der været et parogtyve,” lyder det. En middag koster 25 kr., men et klippekort til 10 middage kan købes for 200 kr.

Samling
Forudsigelserne holder stik. Lidt før 18 myldrer folk ind. Heriblandt også beboere med tilknytning til det almindelige arbejdsmarked. Snakken går nu utrolig livligt om alt muligt. Hvad der er blevet af fælles bekendte, nytårsforsætter, men dagens varmeste emne er alle de penge, der kan komme tilbage i for meget betalt varmebidrag. Ildsjælene bag værestedet er faktisk nogle af de samme, som står bag beboerforeningen, hvor man kan mødes over nogle bajere, men spiritus er bandlyst i værestedet.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Værestedet i Holmstrup er et fristed for mange”


 • 1

  benny skriver:

  hejsa alle

  i det jeg skriver her i skrappe bladet er det af den grund jeg har startet en walkie talkie klub op på frivilligt basis og jeg søger medlemmer til klubben som hedder hermanns walkie klub2 den er for handicappet der har det svært med at snakke med andre her i samfundet og skulle du være intressert i at være med er du velkommen til at kontakte mig pr mail bennys_chatter@hotmail.com med et foto af dig selv og en beskrivelse om dig selv og dine intresser du er også velkommen til at kikke forbi min hjemmeside
  http://www.123hjemmeside.dk/familiebidstrup og se i robrik hermanns walkie klub2 ???
  hilsen benny
  jeg håber at høre fra dig af

Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt