Til skræppebladet (om fyrværkeri)

Godt nytår til alle i Afd. 3. Men det er netop i anledning af nytåret at jeg skriver et læserbrev. Flere gange i løbet af december oplevede jeg at fyrværkeri røg ind på min altan. Jeg har troet at det var nogle der havde fyret af for tæt på blokken, og at det derfor var hændeligt uheld. Jeg har dog været for bange for at gå ud på altanen for at checke det, da jeg jo kunne risikere at få en raket i øjet.

Nytårsaften gik jeg ud for at fyre af, jeg kan nemlig også godt lide at fyre nytåret ind. Men her oplevede jeg noget helt andet. Da jeg kom ned på græsplænen mellem de fleste blokke her i afd. 3, hørte jeg flere opfordringer til at skyde af mod højhuset. Det foregik med bomberør, som blev holdt i hænderne. Da jeg gjorde opmærksom på de ikke skulle skyde mod højhuset forsvandt de. Mens jeg så skød mit krudt af kom de tilbage, og da skød de mod mig med bomberør, til alt held blev jeg ikke ramt, men det kunne jeg lige så godt.

Jeg kan ikke forstå:

  1. at højhusets beboere, ikke må turde gå ud på deres altan og nyde fyrværkeriet.
  2. at man heller ikke kan fyre sit eget fyrværkeri af i god ro og orden, uden selv at blive beskudt. (Jeg har tidligere år oplevet at de unge mennesker har nydt fyrværkeriet sammen med mig, og jeg har haft en rigtig god oplevelse sammen med dem. De har endda hjulpet mig med at skyde, altså en god oplevelse.)
  3. at man tør holde fyrværkeri i hænderne, man bliver hvert år advaret mod at gøre dette. Men da dette kun går ud over dem selv, kan jeg jo være ligeglad, selvom jeg da godt kan advare mod dette.
  arkivfoto: Ulrik Ricco Hansen (Arkivfoto)

Jeg er glad for at høre i radioen at der ikke er sket de helt store personskader dette nytår, men det kunne der ligeså godt, når:

  1. man skyder af mod andre personer.
  2. man skyder mod bygninger, jeg ved godt at vi bor i betonbyggeri, og ikke har stråtag. Men der kunne lige så godt have været noget brændbart på altanerne i højhuset som kunne være blevet antændt (f.eks. fyrværkeri) og startet en brand. Eller der kunne have stået personer på altanerne og nydt fyrværkeriet som var blevet ramt i øjnene. Senere på aftenen oplevede jeg mange mennesker der stod på altanerne og nød fyrværkeriet. Jeg vil gerne spørge om de ville have stået ved deres gerninger, hvis de havde pådraget andre personskader?

Ville de også have stået ved det hvis de havde startet en brand. Og mens jeg nu skriver, tænker jeg på i sommers, hvor der var brand i en lejlighed på 1. sal i højhuset. Hvordan vi var flere der oplevede at da branden var slukket og inden lejligheden var blevet sikret, da kravlede man ind og stjal fra lejligheden. Man vil altså pådrage den indebrændte person flere ulykker end den som branden alene have skabt. Vi de ansvarlige erstatte det de stjal, eller aflevere det tilbage?

Jeg har mistanke om at det måske var penge eller andre værdisager der var i den metalkasse/boks der blev taget. Vi der overværede tyveriet nåede ikke at reagere. Der må være nogle drenge som har en dårlig samvittighed, eller nogle forældre som har dårlig samvittighed over det skete.

Hilsen
Beboer i afd. 3.
(Navnet er redaktionen bekendt)
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt