Boligforeningens 60-årsjubilæum

Der satses på at vise boligforeningen udadtil


af Jens Skriver

Til april er det 60 år siden, en lille håndfuld medlemmer stiftede Brabrand boligforening.

40-årsjubilæet i 1988 års blev markeret ved, at hele boligforening blev inviteret i Tivoli Friheden gratis og med fri transport. 50-årsjubilæet blev blandt andet fejret med udgivelsen af et mindre jubilæumsskrift med præsentation af de enkelte afdelinger. Forventningerne til 60-årsjubilæet har været store. Der har været tanker om et egentligt jubilæumsskrift, men det har foreningsbestyrelsen valgt fra af frygt for, at det bare skulle blive stillet hen på hylden. I stedet efterstræbes noget mere nærværende.

Foreningsbestyrelsesmedlem Morten Fich fra Holmstrup fortæller, at der efter flere drøftelser er blevet besluttet at fejre jubilæet på tre måder: Hver afdeling får 5.000 kr. samt 75 kr. pr. lejemål, som inden for visse, men vide grænser må anvendes af afdelingerne til beboernes bedste. Hjemmesiden, der er hen ved en halv snes år gammel, skal opdateres. Og endelig udgives der i jubilæumsåret et magasin på 7 til 10 numre.

Magasinet
Numrene skal tage temaer op. Det kan både være fra hverdagen i boligforeningen og egentlige politiske nyheder. Journalist Marianne Stenberg skal stå for det. Det skal trykkes i 6.000 eksemplarer, og hvert nummer bliver på omkring 40 sider i A4 højformat. Prisen vil blive hen ved 40.000 kr. pr nummer.

Det første kommer på jubilæumsdagen og skal efter planen bl.a. indeholde et Bo Bedre afsnit for Brabrand Boligforening, etniske madopskrifter, en større omtale af Helhedsplanen med interviews med Nicolai Wammen, Keld Albrechtsen og Helle Hansen. Sangeren Niels Hausgaard, økonomiprofessor Nina Schmidt og digteren Peter Laugesen vil fortælle om deres indtryk af Brabrand Boligforening, mens Jesper Bo Jensen vil tage sig af fremtiden.

Hjemmesiden

Hjemmesiden fornyes fuldstændig. Der bliver en blog for foreningsbestyrelse, og der bliver mulighed for at foretage hurtige meningsmålinger. Booking af selskabslokaler vil også kunne ske på hjemmesiden, og så får afdelingerne undersider, som de selv kan redigere. Ligeledes kan der lægges videoer ud. Prisen for den nye hjemmeside forventes at blive omkring 250.000 kr.
Alt i alt et mediefremstød der kan sætte Brabrand Boligforening på verdenskortet på en mere nuanceret måde end den gængse.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt