Blog giver populær hjemmeside

Skræppebladets blog har øget vores synlighed på nettet markant


af Ulrik Ricco Hansen, illustration fra webhotel

For over et år siden flyttede www.skraeppebladet.dk til et nyt webhotel. Ifølge webhotellets statistik, der måler al trafik på hjemmesiden, er der sker store ting det seneste år. Især har Skræppebladets forsøg med en blog givet overbevisende resultater.

Hurtigt til tops
Indlæg på blogs er uhyre populære. De bliver læst af mange, og nye indlæg havner i løbet få minutter i toppen af søgeresultaterne hos søgemaskiner som f.eks. Google. Hjemmesidens blog skal forinden havde den rigtige teknologi og indstillinger mv. Men når det først kører, ja, så kører det rigtig godt.

Forsøg med blog
Skræppebladet har i løbet af efteråret opnået god erfaring med at køre en blog – både teknisk og på det indholdsmæssige. Forsøget har vist at det er vigtigt at følge med ny teknologi og nye kommunikationsformer, hvis man gerne vil have budskaber frem.

Samtidig viser erfaringerne, at det i sig selv er en kvalitet at have mange indlæg liggende om mange forskellige emner – også selvom nyhedsværdien er forsvundet.

webhotel-graf.jpg
Opstart af blog i juni/juli (grå markering).
Kraftig vækst når der er kraftig aktivitet på bloggen august-november (gul markering).
Høje besøgstal bevares trods nedgang i blog-aktivitet, men der er samtidig etableret ny hjemmeside fra november.

Ny hjemmeside
Skræppebladet fik i november en ny hjemmeside, der dækker det trykte blad. Siden anvender nyere teknologi med mere funktionalitet, bl.a. er det let at søge i artikler og skrive
kommentarer.

Samtidig bliver der nu opbygget et arkiv af artikler i ”hjemmeside-format” fra nummer til nummer. Tidligere blev artiklerne overskrevet, så side fire altid var side fire.

Den voksende samling artikler er i lighed med en voksende samling blog-indlæg med til at øge kvaliteten af hjemmesiden – i hvert fald set fra Googles og andre søgemaskiners synspunkt. Flere og flere finder artikler på Skræppebladet.dk med hjælp fra Google.

Aktuelt er mest populært
Bå­de på bloggen og hjemmesiden er det aktuelle emner, der får flest besøg­ende. I denne tid, hvor vi laver om på af­taler for kabel-tv, er det selvfølgelig det emne som optager mange.
Hvornår der foregår forskellige aktiviteter, er også noget Skræppebladet ivrigt bliver brugt som kilde til.
Den mest sete side, foruden forsiden, er siden med redaktionsoplysninger. Og så er pdf-arkivet og dermed pdf-udgaver af tidligere numre velbesøgt.

Top fem
Denne lille samlede liste gælder for al den tid der har været blog og ny hjemmeside. Det er Google, der har optalt hvor mange gange blogindlæg/artikler er blevet vist til unikke brugere:
De fem mest læste artikler: ”Svar på læserbrev om kabel-tv”, ”Syv opgange til hver Meyer”, ”Et naturtalent – om Buster på Gellerupscenen”, ”Leder, december” og ”Kreative piger i Yggdrasil”.
De fem mest læste blogindlæg: ”Beboere sure over høj pris for kabel-tv”, ”Kabel-tv: betal ekstra 1970 pr. tv”, ”Gellerup-kriminalitet er flyttet til Holmstrup”, ”Gellerup ligeglad med valg” og ”Busters verden på Gellerupscenen”.

Bliv aktiv på Skraeppebladet.dk
Det er meget let at skrive på Skraeppebladet.dk. Du kan skrive kommentarer til alle artikler og blogindlæg. Der er også mulighed for at du kan oprette og redigere dine egne blogindlæg.
Du skal blot oprette dig som bruger og logge ind. Det er nemt og hurtigt – du skal blot opgive navn, e-mail og ønsket password.

Hvis du vil oprette artikler på hjemmesiden – ja, så skynd dig at kontakte redaktionen, for artiklerne skal jo med i det trykte blad først.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt