Blog giver populær hjemmeside

Skræppebladets blog har øget vores synlighed på nettet markant


For over et år siden flyttede www.skraeppebladet.dk til et nyt webhotel. Ifølge webhotellets statistik, der måler al trafik på hjemmesiden, er der sker store ting det seneste år. Især har Skræppebladets forsøg med en blog givet overbevisende resultater.

Hurtigt til tops

Indlæg på blogs er uhyre populære. De bliver læst af mange, og nye indlæg havner i løbet få minutter i toppen af søgeresultaterne hos søgemaskiner som f.eks. Google. Hjemmesidens blog skal forinden havde den rigtige teknologi og indstillinger mv. Men når det først kører, ja, så kører det rigtig godt.

Forsøg med blog

Skræppebladet har i løbet af efteråret opnået god erfaring med at køre en blog – både teknisk og på det indholdsmæssige. Forsøget har vist at det er vigtigt at følge med ny teknologi og nye kommunikationsformer, hvis man gerne vil have budskaber frem.

Samtidig viser erfaringerne, at det i sig selv er en kvalitet at have mange indlæg liggende om mange forskellige emner – også selvom nyhedsværdien er forsvundet.

webhotel-graf.jpg
Opstart af blog i juni/juli (grå markering).
Kraftig vækst når der er kraftig aktivitet på bloggen august-november (gul markering).
Høje besøgstal bevares trods nedgang i blog-aktivitet, men der er samtidig etableret ny hjemmeside fra november.

Ny hjemmeside

Skræppebladet fik i november en ny hjemmeside, der dækker det trykte blad. Siden anvender nyere teknologi med mere funktionalitet, bl.a. er det let at søge i artikler og skrive
kommentarer.

Samtidig bliver der nu opbygget et arkiv af artikler i ”hjemmeside-format” fra nummer til nummer. Tidligere blev artiklerne overskrevet, så side fire altid var side fire.

Den voksende samling artikler er i lighed med en voksende samling blog-indlæg med til at øge kvaliteten af hjemmesiden – i hvert fald set fra Googles og andre søgemaskiners synspunkt. Flere og flere finder artikler på Skræppebladet.dk med hjælp fra Google.

Aktuelt er mest populært

Bå­de på bloggen og hjemmesiden er det aktuelle emner, der får flest besøg­ende. I denne tid, hvor vi laver om på af­taler for kabel-tv, er det selvfølgelig det emne som optager mange.
Hvornår der foregår forskellige aktiviteter, er også noget Skræppebladet ivrigt bliver brugt som kilde til.
Den mest sete side, foruden forsiden, er siden med redaktionsoplysninger. Og så er pdf-arkivet og dermed pdf-udgaver af tidligere numre velbesøgt.

Top fem

Denne lille samlede liste gælder for al den tid der har været blog og ny hjemmeside. Det er Google, der har optalt hvor mange gange blogindlæg/artikler er blevet vist til unikke brugere:
De fem mest læste artikler: ”Svar på læserbrev om kabel-tv”, ”Syv opgange til hver Meyer”, ”Et naturtalent – om Buster på Gellerupscenen”, ”Leder, december” og ”Kreative piger i Yggdrasil”.
De fem mest læste blogindlæg: ”Beboere sure over høj pris for kabel-tv”, ”Kabel-tv: betal ekstra 1970 pr. tv”, ”Gellerup-kriminalitet er flyttet til Holmstrup”, ”Gellerup ligeglad med valg” og ”Busters verden på Gellerupscenen”.

Bliv aktiv på Skraeppebladet.dk

Det er meget let at skrive på Skraeppebladet.dk. Du kan skrive kommentarer til alle artikler og blogindlæg. Der er også mulighed for at du kan oprette og redigere dine egne blogindlæg.
Du skal blot oprette dig som bruger og logge ind. Det er nemt og hurtigt – du skal blot opgive navn, e-mail og ønsket password.

Hvis du vil oprette artikler på hjemmesiden – ja, så skynd dig at kontakte redaktionen, for artiklerne skal jo med i det trykte blad først.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-03 April

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-03 April
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-03 April

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data