Bokseklub hjemløs og på gaden

Brabrand BokseKlub BBK er blevet sat på gaden af Gellerup Badet, der skal bygges om. Først til sommer kan BBK rykke ind i boksetræningslokalernr på Tovshøjskolen, selv om lokalerne det meste af tiden står ubrugte hen


tekst og foto af Helle Hansen

Brabrand BokseKlub, der siden foreningen blev stiftet i 2002, har holdt til i et interimistisk træningslokale i Gellerup Badet, er pr 7. april blevet opsagt af svømmehallen, fordi indgangsområdet til svømmebadet skal bygges om.

Bokseklubben, der har over 150 medlemmer, hvoraf hovedparten er børn og unge fra Gellerupområdet, står dermed nærmest uden tag over hovedet midt i en sæson, hvor flere af klubbens mange gode kampboksere skal gøres klar til kamp, blandt andet skal et par klubbens bedste boksere med det danske landshold til Europamesterskaberne.

”Det er meget utilfredsstillende og ødelæggende for vores forberedelser,” siger bokseformand Rede Zam Zam, der er meget utilfreds med Århus Kommunes behandling af klubben.

”Da vi modtog opsigelsen fra svømmehallen, fik vi ret hurtigt holdt møde med repræsentanter fra kommunen. Og vi blev lovet, at vi kunne komme ind op træne på Tovshøjskolen, hvor der findes de bedste træningsfaciliteter overhoveder for en bokseklub. Og det var vi meget glade for, selv om vi kun kan komme til at træne der fire dage om ugen. I Gellerup Badet har vi kunne træne hver dag,” siger Reda Zam Zam.

skraep-009.jpg
BBK er på kun fem år blevet en stor bokseklub med 150 medlemmer og næste 30 kampboksere, som alle trænere op til syv dage om ugen for at komme i form til stævner og mesterskaber.


Indflytning udsat til sommerferien
Pludselig i forrige uge fik Brabrand BokseKlub besked fra kommunen om, at de tidligst kan rykke ind på Tovshøj til sommerferien, fordi den konkurrerende klub på Tovshøjskolen, Aarhus Athlet Klub AAK, har en kontrakt, der gælder indtil da.

”Men det er da helt utroligt. AAK har næsten ingen boksere og slet ikke kampboksere. Og lokalerne står tomme det meste af tiden. Hvorfor kan vi ikke bare komme og bruge dem nu,” spørger Reda Zam Zam, der er meget ked af at skulle træne i GLOBUS1, som kommunen har henvist til midlertidigt.

”I GLOBUS1 kan vi kun være nogle timer om ugen i bokselokalet, fordi der er mange andre klubber, som bruger det. Og vi kan ikke få lov at indrette rummet som et rigtigt boksetræningslokale, hvor der blandt andet skal være plads til at sidde og snakke mellem træningspassene. Og så er lokalet i GLOBUS1 heller ikke ret stort, og jeg ved, at der hurtigt bliver meget fugtigt og luften meget dårlig, når man er mange derinde,” fortsætter BBK-formanden, der ikke kan forstå, hvorfor hans boksere skal vente indtil sommerferien med at rykke ind på Tovshøjskolen, hvor boksetræningslokalerne i dag står tomme det meste af tiden.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt