Ildsjæl kæmper for sin gamle klub

AAK er vred på Århus Kommune. ”Man slår på nogen, som ligger ned”,
mener formand Aage Kaiser


af Helle Hansen

Formand for Aarhus Athletklub, Aage Kaiser, er vred på Århus Kommune og rådmand Flemming Knudsen.
”Kommunen er ved at putte Brabrand BokseKlub ind på Tovshøj ad bagdøren,” klager formanden, der ikke kan acceptere kommunens beslutning om, at der fra sommer skal være to bokseklubber på Tovshøjskolen.

”Det er galematias, og det skriger til himlen. Og kommunen må da kunne forstå, at vi aldrig vil kunne få en tilgang til vores klub, hvis Brabrand Bokseklub også skal være her”, siger formanden for den 112 år gamle agtværdige Klub, som han selv har været medlem af siden 1956. AAK er en flerstrenget klub, der også har vægtløftning på programmet.

”Det er rigtig, at vi i boksning er nede i en bølgedal lige nu, men vi er fuld gang med at oparbejde nye hold. Og vi bliver sat bagud, hvis kommune bare sætter en ny klub ind. Hvis det sker, så mister vi alt på nogle få måneder, også kan AAK boksning godt dreje nøglen om,” frygter Aage Kaiser, der ikke håber, at det er, det kommunen ønsker.

”Jeg har forsøgt at gøre rådmanden klart, at Sport og Fritids beslutning får den konsekvens, men han vil slet ikke tale med mig. Flemming Knudsen siger, at han ikke er sagsbehandler, ” siger den vrede bokseformand, som ikke lægger fingrene imellem, da han udtaler:
”Flemming Knudsen og Sport og Fritid er skide ligeglade med os. Også selv om vi er en 112 år gammel klub.”

Selv om Tovshøjskolen tidligere har huset to bokseklubber, det var indtil FAK for 10 år siden flyttede ud på Frederiksbjerg, så mener Aage Kaiser ikke, at det kan lade sig gøre igen. For det er andre tider nu.

”Den gang var der kun de to bokseklubber i byen, nu er der fire, og de konkurrerer,” siger han og fortæller, at hvis Brabrand Bokseklub var interesseret i at fusionere med AAK, så var tingene helt anderledes.
”Men det har vi holdt møde om, og det vil Brabrand Bokseklub ikke,” beklager Aage Kaiser.

Efterlyser andre lokaliteter
AAK-bokseformanden slår også fast, at der er mange andre ting, der er gældende, for at det ikke bare lige er sådan, at en ny klub kan rykke ind på Tovshøjskolen.

”Alle bokserekvisitterne på Tovshøj er købt og betalt af AAK. Det er vores bokseringe og vores sandsække. Og det er os, der har bekostet indretningen af klublokalet. Og vi har ofret rigtig mange penge på at skabe et godt socialt liv i vores klub.”
Aage Kaiser lægger ikke skjul på, at AAK godt kunne tænke sig at få lokaler et andet sted i byen. Blandt andet var AAK med i de kulsejlede Urban-planer om et ”Vestbyens Samlingspunkt” ved Ellerkærskolen sammen med IHF og Anatolsk Kulturforening.

”Andre lokaler til AAK er blandt noget, som vi meget gerne vil diskutere med rådmanden. Vi vil høre kommunens muligheder for at give økonomisk støtte til, at vi kan leje private lokale ude i byen,” siger Aage Kaiser, det mener han, er kommunens ansvar.

Rådmandens svar på AAK’s kritik:
”Jeg ønsker ikke at slå Aarhus Athletklub ihjel, men tallene taler sit tydelige sprog. Nemlig antallet af medlemmer, aldersfordelingen, og Aarhus Athletklubs brug af Tovshøjskolens lokaler eller mangel på samme,” det siger rådmand Flemming Knudsen, som svar på kritikken fra Aage Kaiser.

Rådmanden mener sagtens, at AAK og Brabrand Bokseklub kan være på Tovshøjskolen sammen. Hans plan er, at BBK skal ind fire dage om ugen og AAK tre dage om ugen.

”Så Aarhus Athletklub er der forsat, og så må de jo bevise, at de kan noget og vil noget. For øjeblikket har de ingen kampboksere, og medlemstallet er vigende, og aldersfordelingen er skæv. Jeg ønsker, at Aarhus Athletklub skal bestå, som den gode, gamle hæderskronede klub den er. Men Brabrand Bokseklub er fremtiden. De har medlemmerne, de har bokserne, og de skal have lov til at komme ind på Tovshøjskolen. Sådan er det,” fastslår rådmanden og tilføjer:
”Jeg mener, at der plads til begge to, og at Aarhus Athletklub skal udvise lidt smidighed, så går det alt sammen”.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt