Frisøren inviterede på middag

Frisør Samia fra Salon Mick og Ellen Marie fra Søvangen
mødes om mere end klipning og hårvask


tekst og foto af Helle Hansen

Til daglig er de naboer, men ikke helt almindelige naboer. Samia Ali Azzam nemlig indehaver af frisørsalonen Mick på torvet på Louisevej, mens Ellen Marie bor lige ved siden af.
Gennem de sidste par år har Ellen Marie fået klippet og sat håret hos Samia, og de to kvinder har altid en hyggelig snak, mens saksen arbejder i håret.

samia-003.jpg

Samia venter i dag barn med sin nye mand Basia, og det havde Ellen Marie lagt mærke til. Så for nylig dukkede hun op med en lille gave til Samia. Gaven indeholdt et yndigt sæt små sokker, en hue og et halstørklæde, som Ellen Marie selv havde strikket for at glæde Samia.

Samia blev så glad, at hun straks inviterede Ellen Marie hjem på middag i lejligheden på Bentesvej i Gellerupparken, en invitation, som Ellen Marie tog imod. Her mødte hun en stor del af Samias familie, som alle var meget glade for at hilse på Ellen Marie, der for første gang var på besøg i et arabiske hjem.

samia-001.jpg

Integration i frisørstolen
Det er ikke første gang Samia har været med til at skabe et integrationsmøde gennem sin lille salon.
Da Samia i 2002 første gang overtog frisørsalonen på Louisevej, var hun enlig mor med fem børn. Dengang var en af hendes kunder en mand fra Tilst, som senere også fik sin kone til at blive klippet hos Samia. Det udviklede sig til et venskab, hvor familien fra Tilst i sommeren 2004 var med Samia og hendes børn på ferie i Damaskus.

For tre år siden blev Samia syg og måtte afhænde frisørsalonen, men heldigvis blev hun frisk igen, så nu er hun igen indehaver af salonen. Men hun er ikke mere alenemor. For halvandet år siden blev hun gift med Basia, der kommer fra Jordan, og det er med ham, hun i dag venter barn nummer seks, som bliver en lille dreng, der kommer til verden om et par måneder.

Og så skal den lille ny hurtigt med mor på arbejde, for salonen skal passes. Og mon ikke at Ellen Marie kigger inden for lidt oftere, end håret skal klippes, for at hilse på den lille ny.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt