Smuk Dag i Gellerup og Toveshøj den 20. maj

Oprydningsdagen er afløst af en dag med fokus på affaldshåndtering, der skal gør de to boligområder pænere. Og så skal der blomster på Gellerupparkens altaner


Meyerne har efterhånden fået rimelig styr på meget af det papir og skrald, der ligger og flyder i de grønne områder, derfor er forårets oprydningsdag i år aflyst og i stedet afløst af en forskønnelsesdag, som bliver kaldt Smuk Dagen. Den finder sted tirsdag den 20. maj.

Her skal skoleeleverne fra de tre lokale skoler – Tovshøjskolen, Lykkeskolen og Nordgårdskolen – i løbet af Smuk Dagen sammen med Meyerne lære, hvordan man håndterer affald rundt ved containergårdene.
For de mindste bliver der arrangeret en skattejagt, mens 3.-4. klasserne skal have konkurrencer i affaldssortering. De større elever får tilbud om et klassebesøg på drift­ens skraldesugsanlæg, hvor alt køkkenaffald fra de to afdelinger bliver suget op gennem skaktanlægget. Og de ældste klasser får tilbud om et besøg med rundvisning på Lisbjerg Forbrænding.

blomster-farve.jpg

Blomsterhaver til de mindste

På Smuk Dagen har alle børnehaverne i Gellerup og Toveshøj også fået tilbud om at deltage. Hver institution får tilbudt en nyttehave i Haveforeningen Grønærten, som de små poder kan plante til med sommerblomster. Og så er børnehaverne meget velkommen til at passe deres små haver hen over sommeren, så de små kan følge resultatet af deres indsats og forhåbentlig høste masser af smukke blomster sidst på sommeren.

Jubilæumsblomster til Gellerupparken

Samtidig med at eleverne lærer om affaldshåndtering, skal frivillige voksne blandt andet fra Samvirket i Gellerup og Toveshøj og alle andre, der har lyst til at være med, i gang med at beplante 1776 altankasser med blomster, som skal ud og pynte på altanerne hos beboerne i Gellerupparken.
Uddelingen af blomsterkasser finder sted i anledning af Brabrand Boligforenings 60 års jubilæum. Og afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken har i den anledning valgt at genoptage en gammel tradition med at uddele sommerblomster til beboerne til forskønnelse af afdelingen.
Happeningen med blomsterkassetilplantningen foregår hele tirsdagen på Festpladsen i Gellerup – og frivillige er meget velkomne til at møde op og give en hånd med i nogle timer…

Cirkus for alle

Smuk dagen slutter kl. 16.30 på Festpladsen i Gellerup, hvor Gellerups eget internationale børnecirkus Cirkus Tværs opfører en flot gøglerforestilling for alle de aktive børn og voksne, som har brugt en dag på at være med til at gøre Gellerupparken og Toveshøj smukkere.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-04 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-04 Maj
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-04 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data