Rigtig politistation i Gellerup

Fra Nærpoliti til Lokalpoliti


Umiddelbart syner Lokalpolitiets kontor i City Vest ikke af meget, men langt de fleste politiopgaver kan klares her. ”De største efterforskningsopgaver overlader vi dog til andre,” for­klarer lederen, politikommissær Jens Espensen, ” men det meste politiarbejde, kan vi klare . Gellerup er det eneste sted i landet, hvor politibemandingen er blevet udvidet. Alle andre nærstationer er blevet nedlagt. Vi er en lokalpolitistation ligesom Rand­ers og Grenå, mens politistationen i Århus er hovedstation for Østjyllands politi. Vi dækker Gellerup, Toveshøj, Bispehaven, Louisevej og området op til Jernaldervej.

img_0131.jpg

Opgaver

Der bor omkring 10.000 mennesker i området, så uden at male fanden på væggen kan jeg vel godt sige, at der uundgåeligt sker et og andet. Derfor er besluttet at indrette en politistation her. For øjeblikket arbejder alt i alt 20 her. Vi har en uniformeret og en civil patruljevogn foruden cykler. Motorcykel vil vi ikke have. Der er andre metoder til at få fat på knallertbøller. Det er for risikabelt at jagte dem med motorcykler i forhold til, hvad vi ville få ud af det, og så ville det bare være os, der skabte utryghed. Vi skrider ind mod knallerter. Ulovlig knallertkørsel kan ikke stoppes helt, men vi tynder ud.

Nærvær

Politistationen har åbent om formiddagen og torsdag eftermiddag, men vi er her hver dag fra kl. 7 til 23 og i weekenden fra kl. 9 til 01, og hvis det er nødvendigt. er vi her hele natten. I nat skal i aktion kl. 5. Det er tophemmeligt, men bagefter må der gerne skrives om det.
Nogen er fulgt med fra Nærpolitiet. Der er mange nye ting at sætte sig ind i. Nu laver vi al sagsbehandlingen. Siden 7/1 har vi fået 17 varetægtsfængslede, deriblandt fem for røveri, men det kræver rigtig meget kontorarbejde. Vi har taget en tyveknægt fra Bispehaven, der inden for en halv snes år havde lavet 3- 400 forhold. Det medfører administration. Vi skal have hver enkelt sag fundet frem og registreret kosterne.

I marken

Her er rigeligt at se til. Meget har været succes, men vi har slet ikke nået alt det, vi gerne vil. Det må vente til, vi får flere folk, så vi prioriterer opgaverne ud fra de nødvendige ressourcer og sagernes vigtighed. Der er mange opgaver som knallerter, ulovlige biler og ulovlig bilkørsel, kat, og så skal vi snakke med de unge og prøve på at undgå hærværk. Tjek på området kræver lokalkendskab.
I området bliver vi som regel pænt modtaget, og vi vil gerne være venner med alle, men det er beboerne, som bestemmer, hvordan vi skal opføre os over for hinanden. Og så er vores faste kunder ikke så glade for at se os,” slutter Jens Espensen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-05 Juni
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data