Besøg i Gellerup og Toveshøj
uden løfter om støtte

Velfærdsminister Karen Jespersen hørte om helhedsplanen

af Helle Hansen

Med et større opbud af sikkerhedsfolk, lokale politibetjente og et lille hav af journalister og fotografer blev velfærdsminister Karen Jespersen en onsdag formiddag midt i september vist rundt i Gellerup af borgmester Nicolai Wammen og den politiske styregruppe for helhedsplanen.

Uden den mindste optræk til nogen som helst ballade gik ruten først gennem Toveshøj og dernæst ned gennem Gellerupparken, hvor ministeren blandt andet hørte om planen om at anlægge en bygade.

Inden gåturen havde ministeren på Brabrand Boligforenings administration hørt et oplæg om tankerne og planerne bag helhedsplanen. Og borgmesteren havde sammen med resten af magistraten og den politiske ledelse i Brabrand Boligforening fortalt om deres ønsker om hjælp fra regeringen og staten. Det drejer sig om økonomi, men også om lovgivningsmæssigt at skabe mulighed for at få den store plan til at blive til virkelighed.

Karen Jespersen kunne ikke umiddelbart love flere penge end de godt 13 millioner kroner, som hun allerede har lovet at bidrage med. Men hun lovede at kigge nærmere på mulighed­erne for måske at ændre lovgivningen eller tillade forsøgeordninger for at bakke op om de aktiviteter, som er nødvendige for helhedsplanens gennemførsel.




Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Besøg i Gellerup og Toveshøj
uden løfter om støtte”


 • 1

  admin skriver:

  Brabrand Boligforening havde forud annonceret besøget således:

  Velfærdsministeren besøger Gellerup og Toveshø
  Borgerne i Gellerup og Toveshøj får onsdag d. 10. september besøg af velfærdsminister Karen Jespersen, der sammen med borgmester Nicolai Wammen og repræsentanter fra den politiske styregruppe bag helhedsplan Gellerup besøger bydelen.
  Helhedsplanen handler om at omskabe et belastet alment boligområde til en velfungerende og attraktiv bydel gennem forandringer, som er så omfattende, at det er unikt set i en dansk sammenhæng.
  Karen Jespersen er på besøg fra kl. 9.15 – 10.15 i Brabrand Boligforening.
  Det er Århus Kommune og Brabrand Boligforenings ønske at få staten til at involvere sig aktivt i udviklingen af helhedsplanen, da denne opgave er så stor, at den ikke kan løses af Århus Kommune og Brabrand Boligforening alene.
  10.15 – 11.00 går ministeren en tur i området, og pressen er velkommen til at følge med på rundturen og tage fotos.
  Herefter besøger ministeren kl. 11.00 beskæftigelsesprojektet SHAQO i Gellerup.
  Borgmester Nicolai Wammen udtaler:
  “Vi har store planer for Gellerup og glæder os til at præsentere dem for ministeren. Med helhedsplanen er det vores ambition at ændre et belastet boligområde til en attraktiv bydel. Det vil være godt for Århus. Og det vil være godt for Danmark – også fordi indsatsen løbende kan være til inspiration for andre udsatte boligområder i hele landet”.

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt