Danmarks største klatrevæg på vej til Gellerup

Århus Klatreklub er i fuld gang med at rykke ind i det dybe bassin i Gellerup Badet

af Helle Hansen

Den bagerste ende i Gellerup Badet, hvor der før lå et fire meter dybt bassin, ligner for øjeblikket en stor byggeplads.  Og hvis ikke det var fordi, at næstformand Dieter Britz fortæller, at medlemmerne i Århus Klatreklub glæder sig til, at rummet bliver færdigt, så vil man aldrig gætte, at det er Danmarks største klatrecenter, der er ved at tage form.
Fire spanske håndværkere er i fuld sving med at samle det kæmpe puslespil af rammer og plader, som snart kommer til at dække alle væggene i den store hal, der i løbet af sommerferien er blevet afskåret fra selve svømmehallen med høj skillevæg.

I den ene side af hallen er der blevet indrettet med omklædningsrum og klublokaler, og på den anden side kan man så småt begynde at ane konturerne af en klatrevæg.

”Vi forventer, at alle klatrevæggene er sat op inden efterårsferien. Derefter skal vi til at montere grebene, som klatrerne bruger til at holde sig fast i, når de bevæger sig op af væggene,” fortæller Rikke Milbak, der er en af Århus Klatreklubs byggeledere på projektet.

”Vi regner med at være helt færdige, så vi kan holde åbningsreception for alle vores medlemmer den 1. november. Og så vil vi gerne invitere alle lokale fra Gellerup og andre nysgerrige til en offentlig reception søndag den 9. november. Her bliver rig mulighed for at prøve at udfordre sig selv på væggene,” lover Rikke Milbak, der sammen med resten af Århus Klatreklub gælder sig til de fine forhold, som klubbens medlemmer nu snart får i Gellerup Badet.
Det bliver uden sammenligning Danmarks største klatrecenter med flere vægge til disciplinen bouldering og høje vægge til ruteklatring. Tager man en klatretur fra bunden af det fire meter dybe bassin og op til loftet af badet bliver klatreturen på 15 meter.

Åbenhed og aktivitet

Efterhånden som klatrecentret bliver færdigt kommer udendørsarealet omkring svømmehallen også i spil. Her er de spanske håndværkere også i gang med at bygge et cykelskur, som udenpå kommer til at fungere som en udendørs klatreskulptur, som alle er velkommen til at prøve kræfter med. Der bliver også etablret en udendørs redskabspark, hvor man kan træne kroppens muskler op til klatring.

Og det grønne areal langs svømmebadet, som tidligere har været lukket af med hegn og låge, bliver fremover åbent med gennemgang helt over til kælkebakken midt i Gellerup.
”Vi er meget interesseret i også at blive et tilbud til området herude. Vi skal ikke bare være en lukket forening omkring os selv,” forklarer Rikke Milbak.

I dag har Århus Klatreklub ingen medlemmer, der bor i Gellerupparken. Men det, håber foreningen, ændrer sig. Og at tyde efter interessen på sommerens store legedage i Gellerup de seneste to år, så er børnene i Gellerup vilde med at blive udfordret på klatrevæggen. For her har klatreklubben nemlig hjulpet med sikkerheden ved den mobile klatrevæg, og der var konstant en lang kø af børn, som ønskede at blive udfordret i klatring.Skandinavien til Gellerup

Århus Klatreklub er en af Danmarks største klatreklubber med godt 350 medlemmer. Og allerede i december skal klubben være vært ved dette års Nordiske Mesterskab i ruteklatring.

”Vi forventer at der kommer ca. 30 deltagere fra hele Skandinavien,” fortæller Erik Karlsen fra klatreklubben, som for øjeblikket er ved at undersøge mulighederne for at skaffe overnatning til deltagerne.
En mulighed for et samarbejde med Brabrand Boligforening om måske at leje en tom lejlighed i Gellerup til overnatning er for øjeblikket ved at blive undersøgt. På samme måde er foreningen også interesseret i at komme i kontakt med lokale musikere og andre kunstnere, der kan være med til at underholde i forbindelse med blandt andet åbningsreceptionerne.

”Nu hvor vi er kommet til Gellerup, så vil vi også meget gerne være med til at lave nogle spændende aktiviteter i området til glæde for områdets beboerne,” fastslår Rikke Milbak med et stort smil.

Læs mere på:
www.aarhusklatreklub.dk
Du kan se hele projektet (kræver adobe 8.0 eller nyere) http://akk.aarhusklatreklub.dk/dokumenter/diverse/Top302.pdf
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt