Natur-stier stjæler tv-forbindelse

Kommunen bankede bogstaveligt en pæl gennem en tv-aften i Århus Vest

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

De nye, sorte stier i naturen på Holmstrup har ikke kun fået rosende ord med på vejen. Først var der kritik over den lette adgang, som har fået mange scootere ind i området, som også plages af bilkørsel. Så kom den mest uheldige episode torsdag den 18. september, som lagde det meste af Århus Vest ned med alene flimmer på tv-skærmen.
Stofa rykkede ud med mange biler og teknikere, som skulle klare et knækket lyslederkabel. Og det blev langt ind i natten, før Stofa havde klaret dagens fiberbrud.

Stykker af lyslederkabel ligner nærmest hvid pakkesnor

Stykker af lyslederkabel ligner nærmest hvid pakkesnor

150 kr. pr. skridt
Kommunens folk skulle efter en idé fra Idrætssamvirket lave bedre stier i området i august. Pris ca. 300.000 kr. for 1,9 kilometer sti, hvor det meste er anlagt på eksisterende sti. Samtidig forsynes området med runde pladser, som sandsynligvis senere udstyres med lys og elektroniske installationer.

Graver uden kabel-tjek
For at markere at stierne var færdige, plantede kommunens folk store, svenskrøde pæle rundt omkring – klar til påsætning af skilte.
Men ved Holmstrup gik det rigtig galt. En rød pæl forsøgtes plantet helt ude ved den asfalterede cykelsti, og pludselig havde gravemaskinen tag­et forbindelsen til de fleste fjernsyn i Århus Vest, og telefonerne begyndte at gløde hos Stofa, som straks satte en telefonsvarer på.

Sådan samles tusindvis af løse ender
Det er ret kompliceret at lappe et lyslederkabel. Og når det handler om et kabel der er ”flået over” er fremgangsmåden følgende: Der hvor bruddet er, skæres forbindelsen helt over. Så graves der ned til kablet på begge sider af bruddet og der laves en samling, hvor der også indgår et nyt stykke lysleder.
Det vanskelige er især, at et lyslederkabel har tusindevis af forbindelser og disse skal ”forbindes” igen. Dette kan ikke gøres med loddekolbe, samlestik og hvad der ellers kendes fra almindelige ledninger. Selve samledåsen skal efterfølgende trimmes og finjusteres.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt