”Trin for trin” for rene opgange i Gellerup og Toveshøj

Stor kampagne sætter i november fokus på svineri indendøre i de to afdelinger. Hver uge uddeles smileys til alle opgange, og efter fire uger kåres afdelingernes flotteste opgange. Ren opgang-kampagnen løber et helt år

af Helle Hansen, illustration af Jesper Ankjær

De sidste dage i oktober blev der igen stemt dørklokker i Gellerup og Toves­høj. Denne gang var det for at gøre alle beboere opmærksom på ren opgang-kampagnen ”Trin for Trin”.

Alle beboere, som åbnede døren, fik overrakt en lille pjece, der på forsiden viser otte lokalkendte personer i en trappeopgang. Det er blandt andet folketingsmedlem Hussein Arac og afdelingsbestyrelsesmedlem Ingrid Jen­sen, som inde i pjecen fortæller om, hvorfor det er vigtigt at holde rent.


Ren opgang-kampagne er en udløber af Borgermødet, der blev holdt i GLOBUS1 i foråret 2008. Efterfølg­ende blev der i Samvirket, der er et mødeforum for frivillige og offentlige personer i Gellerupområdet, nedsat en arbejdsgruppe, der fik til opgave at planlægge en kampagne for at få opgangene i Gellerup og Toveshøj gjort renere og mere præsentable. Og med Meyer-projektet i spidsen sammen med resten af driftspersonalet i de to afdelingerne er kampagnen nu klar til at blive skudt i gang.

Mange indsatsområder

Det er blevet til kampagnen ”Trin for trin”, som på forskellig vis gør beboerne opmærksom på, at området fortjener rene opgange, og at alle – små som store – kan være med til at bidrage til det.
”Trin for trin”-kampagnen henvender sig til børn og voksne og fokuserer både på tilstanden i den enkelte opgang og på den almene praksis omkring oprydning og håndtering af affald.

I november bliver alle opgangene vurderet og nomineret med en smiley hver uge. Når måneden er ovre, kåres den flotteste opgang i Gellerup og på Toveshøj. Beboerne i vinderopgangene bliver alle inviteret på en fantastisk festmiddag i Livsværksstederne i City Vest.

Bedste bud på godt naboskab

Anden del af ”Trin for trin” består af en konkurrence, der skal være med til at skaffe de gode erfaringer frem i lyset. Det kommende år vil der hver måned være et nyt spørgsmål i Skræppebladet om gode idéer til at opnå godt naboskab og pæne fællesarealer.

I det efterfølgende nummer af Skræppebladet bringes den bedste besvarelse, som desuden belønnes med en præmie på 200 kr.

November måneds spørgsmål i Trin for Trin-kampagnen:

Hvad gør du for at få et godt naboskab?
Send dit forslag til Beboersekretær Vibeke Dam Hansen, Dortesvej 35A, 8220 Brabrand e-post: viha@bbbo.dk
– svar senest den 20. november 2008.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt