ACFC har brug for flere forældre

Når mor og far følger med fra sidelinjen, styrker det både børnenes udvikling og klubben som helhed

af Sune Jensen og Marie Tygesen

Du kender sikkert ACFC – fodboldklubben, der holder til på banerne ved Nordgårdskolen. Måske afleverer du din søn eller datter i klubben og stoler på, at trænere og holdledere tager sig af dem. I ACFC er de glade for den tillid, men samtidig efterlyser klubbens formand, Afif Abdallah, mere opbakning i forhold til børnenes aktiviteter. For det er ikke lige meget, hvem der bakker børn op i deres fritid.
”Jeg kan sige masser af gange til en fodboldspiller, at han er god. Men det, der virkelig betyder noget, det er, når mor eller far står på sidelinjen og hepper. Det er det, vores unge har brug for,” fortæller Afif.Bedre bold og mindre ballade

Chaoukie Kased, der selv har to børn i ACFC, er helt enig: ”Når forældre og søskende er med på sidelinjen, tænk­er børnene: ”Nu vil jeg gøre alt for at vise, at jeg er en rigtig dygtig fodboldspiller.”
Børnene er altså mere ambitiøse og motiverede, når forældrene er med, og derudover betyder deres tilstedeværelse ifølge Chaoukie også mindre ballade på og omkring banen: ”Når forældrene er med, er der mere ro på og omkring fodboldbanen. Så kommer vi for at vise, hvor gode vi er til at spille fodbold. Og efter slutfløjtet siger vi ”Tak for kampen.”

Mange muligheder for at hjælpe
Chaoukie har siden 1996 været aktiv i ACFC, og han hjælper, hvor han kan. Med moralsk opbakning på sidelinjen, som chauffør til udekampe og som frivillig i forbindelse med træningerne. For to år siden var han sammen med 30 andre frivillige med til at opføre ACFC’s klubhus, som i dag er blevet et lokalt samlingssted, hvor man kan mødes til kortspil, vandpibe og hygge. For sådan er det i ACFC – alle er velkomne, og der er altid brug for flere frivillige. I øjeblikket er det især trænere, hjælpetrænere og holdledere, som klubben efterlyser.

Bare en time
Fodboldklubben på Dortesvej eksisterer udelukkende på grund af den frivillige indsats, og de er meget taknemmelig for alle bidrag. Og ifølge formand Afif skal der i virkeligheden ikke så meget til:
”Det er vigtigt, at folk er klar over, at vi har brug for dem – at vi er meget taknemmelige for bare én time om ugen. Mange tænker måske, at én time ikke betyder noget, men det betyder meget for os. Hvis Ahmed, Mahmoud, Mustaffa, Anders og Brian giver én time, så bliver det til mange timer i sidste ende.”

Hvis du har lyst til at hjælpe ACFC,
så kontakt Afif Abdallah på 29 29 87 82
eller kom forbi klubben.
Adressen er Dortesvej 47, 8220 Brabrand.Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt