Læserbrev

Helhedsplanen

Set med mine øjne er det bydende nødvendigt, at der ikke blot tænkes i blikfang, men også i kerneværdier, når helhedsplanen for Gellerup sættes i værk. Jeg har gjort mig følgende overvejelser.

Århus er kendt som Smilets By – en by hvor mennesker sprudler, og hvor kulturen er i højsædet. Disse kernekvaliteter vil kunne afspejles i dette udspil, ikke mindst fordi mangfoldigheden i lokalområdet klart ses – sammen med ønsket om en dynamisk hverdag. Erfar­ingerne fra storbyer er generelt, at det i uddannelsesbyer med mangfoldighed vil være muligt at skabe øget dynamik og kreativitet.

For at ovenstående klart skal ses, er det set med mine øjne bydende nødvend­igt, at betonen får sig en ansigtsløftning med farver – himmelblå og skovgrøn er udmærkede forslag til at afspejle disse kvaliteter. Dette vil samtidig kunne afspejle byens sjæl med farverig arkitektur. I forvejen er dette gjort med pæn succes på nogle få af gavlene – en mulighed kunne være at belægge flere gavle med kunst, der afspejler områdets diversitet.

Hvis Gellerup virkelig skal fornyes og være en internationalt interessant uden at miste forbindelsen til rødderne i 1970´erne, foreslår jeg en afskaffelse af de gamle navne Gellerupparken og Toveshøj og i stedet en fællesbetegnelse for hele området – Park Gellerup. Dette kan set med mine øjne sagtens gøres uden nødvendigvis at afskaffe de to afdelingers decentralitet.

Sean Ryan Bjerremand
Lottesvej 12 – stmf
8220 Brabrand
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt