Afd. 5: Beboerne på Toveshøj sagde nej tak til LLO

Afdeling 5: Toveshøj

Livlig debat på ekstraordinært beboermøde om kollektiv indmeldelse i Lejernes Landsorganisation, LLO

af Helle Hansen. Arkivfoto af Sebastian Adorján Dyhr

Kort før jul indkaldte afdelingsbestyrelsen på Toveshøj beboerne til et ekstraordinært beboermøde for at spørge om beboernes holdning til at melde hele afdelingen samlet ind i Lejernes Landsorganisation.

Den nykonstituerede formand afdelingsbestyrelsen Troels Bo Knudsen bød de cirka 25 beboere velkommen til mødet og overlod derefter mikrofonen til Jørgen D. Jensen fra Lejernes Landsorganisation. Han fortalte om de mange forskellige tilbud, som organisationen ville kunne tilbyde Toveshøjs afdelingsbestyrelse samt alle beboerne.

Det handlede både om kurser vedrørende bebodemokrati af enhver art, samt juridisk rådgivning både til den enkelte beboer og afdelingen.
Jørgen D. Jensen fremhævede også LLO’s overordnede indsat for at bevare beboerdemokratiet og forsøg på at sikre Landsbyggefondens midler.

Ikke opbakning fra beboere
Oplægget medførte en del debat og spørgsmål fra salen. Blandt andet ville flere gerne have at vide, hvorfor det ville være nødvendigt at melde afdelingen ind LLO, når afdelingen i forvejen kan modtage kurser og hjælp fra BL, der er Boligselskabernes Landsorganisation.

Et forslag fra salen om at sende forslaget til urafstemning i afdelingen blev nedstemt, og da beboerne, efter at debatten var afsluttet, skulle stemme om kollektiv indmeldelse i LLO, var resultatet også en klar overvægt af nej-stemmer.

Der var lagt op til dramatik, da Toveshøj holdt ekstraordinært beboermøde. Var forslaget fra afdelingsbestyrelsen om en kollektiv indmeldelse i Lejernes Landsorganisation (LLO) udtryk for mistillid til boligforeningens administration og bestyrelse?

Eneste dramatik var imidlertid, at afdelingsbestyrelsen skiftede formand umiddelbart inden mødet.

De omkring 25 beboere, der var mødt op, fik en nøgtern drøftelse af problemerne. Den nye formand, Troels Bo Knudsen, afviste, at der var mistillid til administrationen, men LLO havde mulighed for at tilbyde billige kurser, der kunne ruste de folkevalgte til et kvalificeret samspil med administrationen. Jørgen D. Jensen fra LLO gave udførlig redegørelse for organisationens indsat.

Den almene sektor skal kunne løse problemerne selv
Hans Esmann Eriksen fra foreningsbestyrelsen udtrykte vist manges mening, da han sagde, at LLO’s konflikttankegang passede til det private boligmarked, og det almene byggeri burde kunne løse problemerne selv. Flere gav til kende, at afdelingen i forvejen var repræsenteret i Boligselskabernes Landsforening og kunne få hjælp i Beboerklagenævnet.

Beboerdemokrati og Landsbyggefonden
Jørgen D. Jensen fremhævede da også LLO’s overordnede indsat for at bevare beboerdemokratiet og forsøg på at sikre Landsbyggefondens midler. Her blev han imødegået af boligforeningens direktør Torben Overgaard, der forsikrede for, at BL også kæmpede for disse sager. Han benyttede endnu en gang lejligheden til at fremhæve sin holdning om, i hvor høj grad den siddende regering misbruger Landsbyggefondens midler og bruger lejernes penge til opgaver, der burde betales af hele samfundet.

Formanden Troels Bo Knudsen takkede i sine afsluttende bemærkninger for et godt møde og beklagede, at afdelingsbestyrelsen ikke mente, der var penge til at bevilge gløgg.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt