En fortælling om fleksibel udlejning

Hvad gør man, når en to-værelses på Frederiksbjerg bliver for lille, fordi familien bliver større?

Som veletablerede bymennesker var vi ikke meget for tanken om at forlade centrum, men når man kun har en lønindkomst og en SU, er der ikke de store muligheder for at få mange kvadratmeter inden for Århus C. Vi fandt derfor et gammelt støvet boligbevis til Arbejdernes Andels Boligforening frem fra 1994. Men da vi kontaktede boligforeningen, så det sort ud med bolig i Århus og omegn. Vores chance blev fleksibel udlejning.

Gennem fleksibel udlejning får bestemte ansøgere fortrin til boliger i afdelingerne Hans Brogesparken, Søvangen, Skovgårdsparken, Holmstrup, Thorsbjerg, Gellerupparken og Odinsgård for at fremme en positiv udvikling og en blandet sammensætning af beboergruppen. For vores vedkommende gav det, at vi var børnefamilie og en studerende os adgang til fleksibel udlejning.

I juni 2008 tog vi bussen til Skovgårdsparken for at se vores kommende hjem. Umiddelbart kunne vi godt lide tanken om at flytte ud og blive en del af området omkring Gellerup. Vi blev draget, men også lidt skræmte af alle de historier, som vi havde hørt om området. Det er ikke just det bedste billede, som medierne tegner af Gellerup, men vi havde fået det anbefalet af bekendte, som rent faktisk bor her.

Området var meget mere grønt, end vi havde forestillet os, men alligevel var det noget af et trist syn, da vi så de mange grå og beskidte betonblokke på Karensvej. Vi havde svært ved at forestille os, at vi skulle bo her. Vi blev inviteret indenfor i lejligheden, og på trods af flytterod blev vi positivt overrasket over lejlighedens charme og rummelighed.

Her var meget af det, vi søgte som børnefamilie, som var svært at få inde i byen. For det første rum, luft og udsigt. Herudover det store køkkenalrum, badekar, altan og legeplads lige uden for døren. Lejligheden virkede funktionel og vi var vilde med de mørke teaktræsdøre, marmorvindueskarme, terasso- og parketgulve ñ meget klassisk og trendy.

Lejligheden havde en helt anden varme end byggeriet set udefra. Beslutningen var let, vi sagde ja. Vi kunne jo altid flytte tilbage til byen efter et års tid, når vi havde opsparet anciennitet som aktive beboere.

I dag er vi veletableretog føler os som integrerede beboere i området. Lejligheden dækker vores behov rigtig fint og er en god ramme for vores familieliv. Det betyder meget for os, at huslejen er lav, flytningen har givet os tyve ekstra kvadratmetre, og vi betaler et par tusind mindre om måneden.

Vi nyder hver dag den rene luft, at kunne følge med i de fire årstider og vores himmelkig til stjernerne hver aften fra vores seng. Legepladsen er en magnet for småbørn, og vores lille søn er vild med rutschebanen. Vi synes, at området giver ham bedre opvækstbetingelser end de trange kår inde i byen. Derudover har vi været heldige at få plads i en super vuggestue med en dejlig blanding af forskellige børn.

Vi er glade for at bo i Skovgårdsparken

Flytningen til området, mødet med andre kulturer og nye mennesker har været en god del af det at blive familie og opbygge vores værdier. Vi nyder at kunne tage i Gellerupbadet og tager jævnligt på Gellerup bibliotek både for at låne bøger, men også for at lege. Det er fantastisk at være omgivet af mange natursmukke områder som Hasle bakker, Sølyst Naturcenter, Brabrandstien og Engsøen. Vi glæder os til foråret og sommeren, hvor alt igen bliver grønt, og beboerne igen kommer ud af deres skjul.
, og vi gør meget ud af at fortælle om vores gode historie til bekendte, venner og familier. Vi håber, at vi kan være med til at tegne et bedre billede af Århus V.

Som tiden går, bliver det mindre sandsynligt at vende tilbage til byen, da vi oplever, at der vil være meget at give afkald på. Vi ønsker, at vores glæde og stolthed kan smitte, så vi kan gå en god fremtid og en konstruktivt udvikling i møde, således at de almene boliger i Århus V bliver mere attraktive og tiltrækker en bredere beboergruppe.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-01 Februar
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data