Nabo til Nabo på gaden i Gellerup og Toveshøj

Nyt initiativ, der vil sende voksne på gaden i weekenderne, tyvstartede i juleferien

Gellerup og Toveshøj har fået sin egen udgave af Natteravnene. Det er en gruppe, der kalder sig Nabo til Nabo, som arbejder på at få voksne til at gå på gaden om aftnen i weekenderne.
”Formålet er at være med til at skabe tryghed i lokalområdet for børn og unge og deres forældre. Som voksne er det vigtigt, at vi er med til at støtte vores børn og unge i at få et godt børne– og ungdomsliv”, fortæller Annette Bennedsgaard, der er sognepræst i Gellerup Kirke og med i arbejdsgruppen bag projektet.

Nabo til Nabo har allerede tyvstartet og været på gaden i juleferien, hvor små grupper af voksne iklædt orange vest med Nabo til Nabo-logoet påtrykt, spadserede rundt mellem blokkene og hilste på børn og voksne.
Målet for arbejdsgruppen er at sende voksne på gaden igen i børnenes vinterferie i uge 7, og derefter forsætte med voksne på gaden hver fredag, lørdag og søndag aften indtil maj.

Borgermøde bag initiativet

Ønsket om voksne på gaden opstod i forbindelse med sidste forårs store borgermøde ”Godt børne- og ungdomsliv” i GLOBUS1, der var arrangeret af Samvirket i Gellerup og Toveshøj.

Her var mere tryghed på stierne var et af temaer, som kom frem på voksen-workshoppen.
”I Samvirket nedsatte vi efterfølgende en arbejdsgruppe, som i løbet af efteråret har arbejdet videre med at planlægge, hvordan vi kan stable et sådan opsyn på benene i Gellerupområdet,” fortæller Tinna Andersen, der også er med i arbejdsgruppen.

”Vores ide med Nabo til Nabo er, at det det både er frivillige og professionelle, der sammen går forskellige ruter rundt i Gellerupparken og på Toveshøj om aftnen. Når vi går rundt, lægger vi vægt på at være imødekommen over for alle mennesker, og vi hilser ved at sige højlydt god aften til alle vi møder,” fortæller Tinna Andersen og oplyser, at hvis de voksne observerer noget, der måske kan udvikle sig uheldigt, så kontakter de politiet.

”Det er vigtigt at understrege, at vi voksne på gaden ikke er et mini-politi. På vores gåture består opgaven udelukkende i at være til stede og snakke med dem, der har lyst til at snakke”, fastslår Tinna Andersen og tilføjer, at det faktisk kan være ret hyggeligt at gå rundt i Gellerup og på Toveshøj om aftenen.

”Man får motion og frisk luft. Og mange af dem, vi møder, hilser pænt og spørger interesseret ind til, hvad vi går og laver. Og de siger alle, at det er et rigtigt godt initiativ,” siger Tinna Andersen.

Kurser og foredrag

At voksne går på gaden, er ikke noget nyt i Gellerupområdet. Men hidtil har det mest været fodboldklubben ACFC og andre foreninger, som har taget en tørn, når der har været uroligheder i området.

”De foreninger vil fortsat gå rundt på stierne om aftenen. Nabo til Nabo er tilbud til andre foreningsløse voksne, som også gerne vil være med til at lave en positiv indsats i vores boligområde. Her er mulighed for at melde sig at gå en fredag, lørdag eller søndag aften en eller to gange om måneden, når man har tid”, fortæller Helle Hansen, der som sekretær for Samvirket koordinere tilmeldingerne til gåturene.

”Det er også vigtigt for os, at vi i løbet af foråret får arrangeret små kurser i konfliktløsning og måske i førstehjælp, som deltagerne i Nabo til Nabo kan melde sig til. Så vi er klædt godt på, når vi går rundt,” siger Tinna Andersen og oplyser, at Nabo til Nabo også skal holde møde med de rigtige ”Natteravne” for at måske at indlede et samarbejde.

Nabo til Nabo går på gaden hver fredag, lørdag og søndag
Start 6. februar – indtil 1. maj 2009
Mødested: Beboerhuset Yggdrasil – Dortesvej 35 A.

Vi går vores ture i tidsrummet fra klokken 19-22.

Vil du gå med?

Kontakt: Tlf.: 2920 8978
E-mail: helhan[AT]aarhus[DOT]dk

Informationsmøde:

Har du lyst til at høre mere om Nabo til Nabo og tankerne bag initiativet, så er der møde i Beboerhuset Yggdrasil

onsdag den 4. marts kl. 16.30.

Her kan du møde arbejdsgruppen og høre om ideerne og planerne.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-01 Februar
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data