Otto og smileys for ”Ren opgang”

Gellerups og Toveshøjs pæneste opgange er kåret – Jettesvej 17 og Janesvej 41

af Theo Van Driessche, projektinspektør for Meyerne

I slutningen af oktober sidste år blev Ren opgang-kampagnen Trin for Trin i Gellerupparken og Toveshøj skudt i gang ved, at Meyer-patruljen gik fra dør til dør og ringede på for at informere alle beboere om, hvad der skulle foregå i november måned.

De fleste beboere var positiv indstillet over for kampagnen og ville naturligvis gøre en indsats for, at opgangene skulle blive pænere.

Otto – børnenes ven
Otto, som er kampagnens maskot, var meget aktiv i denne periode. Otto besøgte både børnehaver og Lykkeskolen, og man kunne se Otto mange forskellige steder i Gellerupparken og Toveshøj, og han optrådte både på plakater, som påklædningsdukke og i store bamse-størrelse.

Og i hele november måned var Otto også på TV Århus med forskellige indslag omkring Trin for Trin- kampagnen.

Store forandringer

Resultatet af den første uge i kampagnen viste, at 71% af opgangene befandt sig i kategorien ”meget grim” eller ”grim” og kun 29% i kategorien ”pæn” eller ”meget ”pæn” men sådan skulle det ikke blive ved med at være.

Allerede efter to uger vendte billedet sig, og i tredje uge af kampagnen var 70% af alle opgangene i Gellerupparken og Toveshøj i kategorien ”pæn” eller ”meget pæn”.
I løbet af hele kampagnen har 35% af alle opgangene flyttet sig fra kategorierne ”grim” til kategorierne ”pæn”.

Uge Meget Grim Grim Pæn Meget pæn
Uge 1 52 61 30 15
Uge 2 37 53 49 19
Uge 3 16 33 80 29
Uge 4 15 43 73 27

Tabellen ovenover viser uge for uge antal af opgange i de forskellige kategorier.

Tæt konkurrence

For at finde vinderopgangen skulle vi igennem flere vurderinger, da der alt i alt var 27 opgange, som kunne komme i betragtning.

Younes på 10 år peger på vinderskiltet i opgangen på Janesvej 41

Younes på 10 år peger på vinderskiltet i opgangen på Janesvej 41

Til sidst var der kun to opgange tilbage, én i Gellerupparken og én i Toveshøj.
Vinderopgangen i Gellerup­parken blev Jettesvej 17 og på Toveshøj Janesvej 41.
De to opgange er blevet belønnet med et vinderdiplom, der er hængt op i opgangen, og så blev alle opgangenes beboere inviteret til en hyggelig festmiddag i Livsværksstederne i City Vest.
Beboerne i de opgange, som har gennemgået en flot fremgang fra grim til pæn har også modtaget et diplom for anerkendelse af de store fremskridt, som er sket i løbet af kampagnen.

De grimmeste opgange
Og så var der desværre også de opgange, som var og blev ved med at være grimme opgange. Der drejede sig om i alt 15 opgange, som i den kommende tid vil få besøg af Meyer-patruljen med den hensigt at forbedre situationen.

I skrevne stund har Meyerne aflagt besøgt i fire opgange, og vi har fået en del tilbagemeldinger på, hvordan tingene kunne ændres.
Smiley-kampagnen vil fortsætte for disse ”grimme” opgange et stykke tid endnu, indtil vi har set en ændring i positive retning.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt