Finere mænd inviterede

Middag med håndbryg for beboerne

tekst og foto af Bo Sigismund

Sonnesgården har en mindre klub for ”Madlavning for finere mænd”, som nu syntes at resten af afdelingen skulle kunne opleve hvad de går og opøver. Så en almindelig fredag var hele afdelingen inviteret til en 3 retters middag, samtidig med at Håndbryggerlavet gav en prøve på deres produkter.

Det er unægtelig en af de mere taknemlige opgaver at deltage som Skræppens udsendte ved en sådan lejlighed, og jeg havde da også taget linie 15 ind til byen.

Cafeen var dækket op til en middag for 60 personer. Så mange ud af afdelingens 130 beboere havde meldt sig til fælles oplevelser. De mandlige initiativtagere havde et fast og sikkert greb om tingene, og Hans Esmann Eriksen introducerede herlighederne:

Græsk bondesuppe – der er ½ liter til hver…
Hvid labskovs – gedigen vintermad
Og til dessert: Tiramisu…
Håndbryggerne serverer Red Ale og Honning-ale (på ølbilletter)

Så det var med at nyde det, og som madkommentator må jeg udtale anerkendelse. Suppen var kraftig og ikke stærkere end den burde, med smag af alle komponenter i en helhed. En kødfuld labskovs og en let tiramisu (der ellers kan være en bastant sag) var lige så vellykkede retter. Der er megen god (ikke nødvendigvis gammel) mad, som er skabt til at laves i store portioner, og som ikke står på menuen i en 2-personers husholdning.

Der blev gået godt til 30-liters gryderne, og jeg hørte kun positive bemærkninger rundt mellem bordene. Naturligvis bliver man mæt, men det er på en god måde. Håndbryggerne fik også ros, deres Red Ale vil blive husket som meget velafbalanceret, og Honey Ale (honningen stammede fra Hans’s bistader) er et glimrende valg til labskovs og sikkert også til anden grydemad.

Håndbryggerne – de var 4 – gav også et indlæg om deres aktivitet og historie – og jeg skulle hilse og sige, at de gerne drager ud til andre afdelinger, det er hele foreningens aktivitet.

Da alle havde nydt middagen var der kaffe, et par fællessange, og så gik man hver til sit – madgruppen havde dog en aftale om afrydning og rengøring næste formiddag. Beboerne havde endnu en gang været sammen om en god fælles oplevelse, og de finder sikkert stadig på flere.

Knud – eller var det Steen – havde lidt svært ved at holde kvinderne fra køkkenet, men endte i stedet med at udfordre dem: Hvad om damesiden gentog ideen med en middag? Nu er de udfordret.
Og hermed er ideen givet videre til dem, der har et fælleshus med køkken og en flok beboere, der synes det er sjovt.
Del eller print denne side:  Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT

For at undgå spam skal du skrive bogstaver og tal fra billedet herunder:
(indlæser langsomt)

*
 
 
© 1970-2018
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt