Frivillige kræfter skaber fælles aktiviteter i beboerhuset

I Søvangens Beboerhus er der masser af rum til fælles oplevelser

tekst og foto af Kirsten Hermansen

Alt er på frivillig basis
Rammerne for dette arbejde blev lagt, da huset på Birgittevej 1a blev ledigt, efter at have været udlejet i mange år.
På et beboermøde besluttede man, at huset primært skulle bruges til udlejning som festlokale for beboerne.
Der var dog masser af tidspunkter og rum tilovers, som har kunnet give  plads til andre aktiviteter for beboerne.

Ragnhild og Annelise har “køkkentjansen”

Der var fra begyndelsen en positiv indstilling til at få dette hus op at stå, og ildsjæle gik i gang med en renovering af huset og lagde mange kræfter i dette arbejde.
Samtidig fik andre dannet et beboerhusudvalg og planlagde aktiviteter, såsom søndagscafé og fællesspisning.

De frivillige beboere, der har engageret sig i dette arbejde, oplever, at det alt sammen har givet dem en stor ansvarlighed for det fælles hus.
Huset og dets aktiviteter er derfor blevet et supplement og ikke en konkurrent til den allerede eksisterende Fritidsforening på Louisevej, der har faciliteter til at drive aktiviteter som billard, pool, bordtennis og dart.

Den månedlige fællesspisning er blevet rigtig populær
Skræppebladets udsendte besluttede sig for at møde et par af disse frivillige ildsjæle netop den dag, hvor fællesspisningen stod på programmet.

Indenfor bliver man budt velkommen af  3 beboere, altså 3 af disse beboere, der gerne vil gøre en forskel, og som denne dag lægger er stort arbejde i at lave mad til et par og tredive beboere, der har  tilmeldt sig til fællesspisningen.
Menuen står på brunkål med flæsk og frugt med råcreme til dessert.

Vi får en lille snak i en  kaffepause mellem madlavning og borddækning:
De fortæller, at de er i alt ca. 10 frivillige, der på skift laver mad til den månedlige fællesspisning.
Menuerne er altid traditionelle danske retter – retter der kræver noget tilberedning, og som man ikke ret tit laver selv til 1 eller 2 mennesker.

Man var spændt på, hvordan det ville gå den første gang, man inviterede til fællesspisning, men det er gået over al forventning, og er nu den mest populære aktivitet i Beboerhuset. De beboere, der tilmelder sig disse fællesspisninger er både enlige og par, og de kommer selvfølgelig for at nyde den gode mad og ikke mindst selskabet.

Inge er færdig med borddækningen

Inge er færdig med borddækningen

De frivillige medhjælpere lægger stor vægt på, at beboerne skal føle sig velkomne, når de kommer i huset. Der bliver lagt vægt på hygge og en god atmosfære.
Det er også der, drivkraften ligger hos de frivillige hjælpere, er man enige om. De får til gengæld så rigeligt igen – både en god aften og et bredere socialt kontaktfelt i forhold til de mennesker, de bor imellem.

Man håber, at også søndagscaféen og de annoncerede aktivitetsaftener kan tiltrække lige så mange beboere, og at der kan komme nogle spændende aktiviteter i gang, som beboerne selv skal skabe.
Det er bestemt ikke sådan, at der ikke er brug for flere frivillige. Alle er meget velkomne til at deltage i madlavningen. Kontakt bare én fra beboerhusudvalget, hvis du har lyst til at være med, der kan sagtens bruges flere ”hænder”.

Nu er pausen ved at være forbi, og jeg når lige at tage et par billeder, før man igen får travlt med de sidste forberedelser til maden, der skal serveres kl. 18.00.

Der er lagt op til en hyggelig aften, takket være de frivillige kræfter, der med stort engagement bruger deres kræfter og fritid på at skabe nogle gode rammer for fælles-oplevelser.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt