Læserbrev

Mariehønen

Pr. 1/6-08 lejede jeg et stykke jord af Århus Kommune på 1260 m2. Nærmere bestemt den tidligere haveforening Mariehønens jord. De var blevet sagt op et halvt år tidligere. De var vist blevet for gamle, som kommunens repræsentant sagde. Jeg har hørt, at skud fra brombærrene voksede ud over stien. Det gør de ikke mere!

Åben have
Som enelejer var det min holdning, at det skulle være “en åben have”, hvor folk kunne komme og spise et par jordbær. Snart havde jeg fire søde piger som faste gæster. Jeg var ærlig talt lidt betænkelig. Små piger. Den ene bar slør og gik i muslimsk skole i week-enden. Syntes deres forældre, at det var ok? Jeg sagde til dem, at deres forældre var velkomne til at komme på besøg. Der kom ingen.

Pigerne elskede at gnaske jordbær og knoklede løs med et smart mælkebøttejern, som jeg havde købt. En af dem hjalp mig med at brede 200 m2 plastic ud, som skal gøre jorden ukrudtsfri til foråret.

Hærværk og tyveri
Men idyllen varede kun kort.I de første 5 uger var der næsten dagligt hærværk og tyverier. Jeg er endda blevet paset op på stien udenfor og truet med at blive slået ihjel.

Så var det slut med den åbenhed. Nu er haven blokeret af brombær, som også kaldes “økologisk pigtråd”. Til foråret laver jeg en havelåge, som der skal en bulldozer til at forcere.

Jeg har fjernet alt løsøre fra haven. Jeg har fået stjålet en ny le til 400 kr, 2 grebe, et nyt høgenæb og en ny grensav. Derudover te, kaffe m.m. En cigaret blev skoddet ned i min olivenolie.
Låsen til haveskurfet blev konstant brudt op.

Flemming Storvang,
Holmstrup.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt