Hjælp til børn og handicappede i Gaza direkte fra Gellerup

Nødhjælpskortege med ambulancer og hjælpemidler til palæstinensere i Gaza-striben

tekst og foto af Helle Hansen

Sidst i april kørte to ambulancer, to handicapbiler og en stor lastbil fyldt med hjælpemidler til handicappede, legetøj for børn og andre gode ting og sager afsted fra Bazar Vest med kurs mod Gaza-striben i Mellemøsten. Med i bilerne var også en masse skoletasker og ikke mindst en masse flotte tegninger fra børn i Gellerup til børn i Gaza.

En masse mennesker mødte op for at ønske god tur på den lange rejse til de mange frivillige chauffører, som satte sig bag rettet for i første omgang at sætte kurs mod Milano i Italien, hvor de vil blive forenet med andre europæiske nødhjælpskorteger, der alle, ledet af parlamentsmedlemmer fra forskellige europæiske lande og under formentlig stor international medieopmærksomhed, vil fortsætte samlet med kurs via Ægypten til Gaza.

Næstformanden for Velgørenheds Halvmåne og afdelingsbestyrelsesmedlem i Gellerupparken, Rabih Azad-Ahmad, holdt en lille tale i forbindelse med afrejsen fra Gellerup. Og han var meget tilfreds med den store støtte initiativet har fået i Århus.

”Det er dejligt at se så mange århusianere, der vil hjælpe folk i nød. Og det er også rørende at se børn komme og donere deres legetøj til andre børn, selv om de bor mange tusinde km fra Århus,” sagde han og sendte også en stor tak til blandt andet Lego, der har sponsoreret mange kasser med Lego, der også skal glæde hos børnene i Gaza-striben.

Rabih mener også, at det er meget vigtigt, at der bliver sendt signal til den arabiske verden om, at Danmark har en lang tradition for at hjælpe folk i nød.

”Der er desværre en del mennesker i Mellemøsten, der især efter krisen med Muhammed-tegningerne og Irak-krigen har fået et forvrænget billede af danskerne. Og det, mener vi, bør afhjælpes, hvilket dette initiativ kan være med til,” sagde han.
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt